Brownies z červené řepy

14:30



Ingredience


300g červené řepy
3 vejce
40g kakaa na pečení
70g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
80g třtinového cukru
30ml olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu
  tabulka vysokoprocentní hořké čokolády





Postup

 
1. Řepu uvaříme, oloupeme a necháme vychladnout. Poté ji rozmixujeme na pyré.
2. Všechny ingredience, kromě čokolády, smícháme v jedné míse.
3. Do vzniklého těsta přidáme čokoládu (já jsem si ji rozpustila ve vodní lázni, ale viděla jsem i recepty kde se čokoláda nalámana na malé kousky)
4. Rozehřejeme troubu na 180°.
5. Na plech, ve kterém máme pečící papír vlijeme těsto a poté pečeme cca 20-30 minut.

Počkáme, než nám dobrota vychládne, nakrájíme ji a hodujem.

Doporučuji podávat s nasekanými mandlemi a sklenicí mléka, to je teprve dokonalost =)




 Bonusová fotka! 

Psí oči v hlavní roli, to je tak, když musím půlku fotek nafotit venku kvůli světlu a tady to mlské mrně po mě skáče a dožaduje se ochutnávky =)




Ingredients
 

300g of beetroot
3 eggs
40g cocoa
70g plain flour
teaspoon baking powder
80g of sugar cane
30 ml of olive oil
2 spoons of white yogurt
  3/4 bar of dark chocolate




Procedure
 

  Boil the beet root, peel it and leave to cool. then a mixer.  

All the ingredients, except chocolate, mix in a bowl. 
Into this dough, add chocolate (I dissolved the chocolate in a water bath, it probably is not necessary, I have seen recipes where was the chocolate broken to small pieces). 
Heat oven to 180 degrees.
 At the sheet, in which we have baking paper, pour the dough and bake for about 20-30 minutes.

How do we know, that it´s brownies done? Take a skewer, which carefully inserted into the dough and if it´s skewer sticky, let the brownies bake for a while. Then pull out the sheet from the oven. Let's wait until this goodness cooled, cut the brownies and then eat! 

I recommend serving with chopped almonds and with a glass of milk, it is just perfection =) 

 

with love Dominika

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Tak to musím zkusit. Řepu mám ráda, jím ji i holou, ale brownies jsem ještě neviděla a nejedla.Díky za recept. Pěkné fotky....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopouručuji a děkuji ;) Pak dejte vědět, třeba na facebooku, jak se dílo povedlo ( nejlépe s fotkou ;) )

      Vymazat
  2. Tak to by mě teda nenapadlo :). Červenou řepu mám ráda moc, jde v tom brownies hodně cítit? Moc si nedovedu představit řepu s čokoládou :D
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, já jsem to už několikrát slyšela, dokonce se dělá i s avokádem. Tak mě to lákalo vyzkoušet =)
      Když se to peče, jde krásně cítit vůně kakaa. Potom jsem otevřela troubu a lekla jsem se, že dooost cítím tu řepu. Ale v chuti není nijak výrazná, převažuje ta hořká chuť kakaa.Dokonce můj taťka chodí uzobávat do kuchyně. Na první porci namazal marmeládu a další kousky už jen zapíjí mlékem. Takže si myslím, že to projde všude :D

      Vymazat
    2. Tak to se budu muset odvázat :D

      Vymazat
  3. Tak to je veľmi zaujímavé. V živote by mi to nenapadlo. U mňa v chladničke nájdeš červenú repu vždy, kedže ju musím jesť pravidelne. Veľmi mi chutí a pokiaľ ide o koláč, tak to si ani neviem predstaviť. Budem musieť vyskúšať. :-)
    Katharine-fashionisbeautiful

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je taky pořád nachystaná v lednici. Mně samotná řepa moc nechutná, ale snažím se ji přidávat kam se dá =) Mile mě to překvapilo, nejde to tam skoro cítit, převládá chuť hořkého kakaa a výhoda je, že i dneska po dvou dnech to brownies bylo vláčné =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓