Stránky

úterý 6. ledna 2015

Pečené celerové lupínky



Asi jsem objevila Ameriku.
Vsadím se, že většina z vás to už někdy jedla, ale pro mě to byla premiéra. 
Poslední dobou jsem zařadila do jídelníčku celer ve větším množství, ale chtěla jsem zkusit i něco nového kromě polévky, salátu nebo pomazánky. A tak jsem se vrhla na lupínky.
Je to super jednoduché, jen jsem měla trochu křeč v zápěstí po škrabání druhé půlky celeru :D
Prvně jsem zkoušela celer nakrájet na tenké plátky, ale nebylo to ono. A tak jsem sáhla po škrabce na brambory :D A hle, ta je na to ideální.

Takže jak na to? Celer okrájíme a škrabkou děláme delší tenké plátky, které vyskládáme na pečící papír. Lupínky posypeme solí a červenou sladkou paprikou. Lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme na 130 stupňů cca 30min. Poté troubu vypneme a necháme dalších cca 15min v troubě, teplo bude stále pracovat a výsledek bude extra křupavý.

A jelikož velmi ráda mlsám, řekla jsem si, že letos odolám křupkám a podobným věcem, takže jsou tyto celerové lupínky skvělou zdravou alternativou =)
_____________________________________

I bet that most of you have ever eaten celery chips, but for me it was the premiere.
Lately I eat celery very often, but I wanted to try something new besides soups, salads and spreads. And so I made chips. It's super simple, I just had a little cramp in his wrist after scraping the second half of celery :D
I first tried celery cut into thin slices, but it wasnt very good. So I chose a potato peeler :D And it is ideal.


Use the scraper to do long thin slices and we put on baking paper. Sprinkle with salt and red sweet pepper. Gently pour olive oil and bake at 130 degrees for about 30min. Then turn the oven off and let the other chips in the oven for about 15 minutes, the heat will still work and the result will be extra crisp.

I told myself, that this year I will resist to chips from the store, so this celery crisps are great healthy alternative for my evening, when I will have a taste for something good =)



11 komentářů:

  1. Vyzeraju lakavo. Ja ich robim zo sladkych zemiacikov a je to mnamka. Doporucujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska jsem si na tebe vzpoměla, když jsem viděla batáty u nás v obchodě. Musím je zítra koupit ;)

      Vymazat
  2. Já jsem si jednou ve zdravé výživě koupila řepové lupínky a pak jsem v obchodě zkusila i celerové a mrkvové a chutnaly mi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řepové chci zkoušet o víkendu. Já jsem kdysi dávno měla mrkové z obchodu, a vím že mi to hrozně nechutnalo, ale asi se mi změnily chutě =)

      Vymazat
  3. Super tip, který ráda vyzkouším, protože tohle jsem ještě nejedla a vypadá to výborně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě vyzkoušej, je to pracnější nastrouhat, ale mi to milujeme =)

      Vymazat
  4. Super tip, který ráda vyzkouším, protože tohle jsem ještě nejedla a vypadá to výborně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabčo, my to doma milujeme a i řepové =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments