Stránky

sobota 10. ledna 2015

Houbovo špenátové rizoto




Miluju vaření a moc ráda vymýšlím nové kombinace. Většinou nevařím podle receptů, zkrátka se podívám do lednice a co mě napadne, to uvařím.
Dneska jsem v lednici nášla již uvařenou jasmínovou rýži a velký pytel mého oblíbeného baby špenátu a tak bylo jasné, že z toho bude rizoto.



 Ingredience

 

1/2 kuřecího prsa
1 miska baby špenátu
  1 miska jasmínové rýže
1 malá miska  hub
 pepř
koření na kuře
4 stroužky česneku
 1/2 cibule
 



Postup

 

Marinovaná kuřecí prs v koření a česneku orestujeme na pánvičce.
Až je kuře zlatavé přidáme nasekanou cibuli, houby a restujeme.
 Poté co cibulka chytne zlatavou barvu přidáme špenát, pepř a zbylé dva stroužky česneku, které jsme nepoužili při marinování kuřete.
Až se špenát podusí přidáme uvařenou rýži a za stálého míchání necháme ještě pár minut společně restovat, aby se nám propojily chutě.
____________________________

I love cooking and I love trying new combinations. Usually I don´t cook from recipes, I just simply look in the fridge and I make something from ingrediens which i have home.
Today I have found in the fridge already cooked jasmine rice and a big bag of my favorite baby spinach. So it was clear, that I will cook the risotto.

Ingredients

 

1/2 chicken breasts
1 cup baby spinach
1 cup jasmine rice
1 small bowl of mushrooms
Pepper, spices on chicken 

4 garlic cloves and 1/2 onion


 Procedure

 

Fry in a pan marinated chicken breast in garlic and spices.  
When the chicken will have a golden colour, add the chopped onion and mushrooms
When will the onion have a golden color, add the spinach, pepper and two cloves of garlic
After a while will be the spinach stewed, so after that add into the pan cooked rice and stir for a few minutes.

with love Dominika


2 komentáře:

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments