Lososový tatarák s koprem

21:28 Pieces of my world 14 Comments




Miluju lososový tatarák !
Když mě přítel vytáhl před pár měsící na sushi zhrozila jsem se, co je to za hrůzu. Abych to uvedla na pravou míru, hrozně dlouho jsem chtěla sushi ochutnat a přála jsem si abych si ho zamilovala. Moc se mi líbí jako jídlo ( :D ano, zní to divně ) Vysvětlení najdete zde.
A pak jsem jednou odhodlaně vyzkoušela lososový tatarák. 
Poprvé to bylo po Vánocích u mé sestry, dělala jsem ho sama a byl vynikající. Od té doby číhám v obchodech, až bude akce na čerstvého lososa a jdu po něm :D




Ingredience

  Filet lososa bez kůže ( klidně i s kůží, jde velmi jednoduše odřezat )

Citron
Čerstvý kopr
Pepř
Sůl
Olivový olej
Jarní cibulka
Hořčice

Postup

  Lososa opláchneme, případně zbavíme kůže a nakrájíme na drobné kostičky. 

Jarní cibulku ( můžete použít i šalotku nebo obyčejnou cibuli ) nakrájíme nadrobno.
 Přidáme trochu olivového oleje, zakápneme citronem, hodně osolíme a s mírou opepříme.
Přidáme lžičku hořčice ( má se používat dijonská, ale tu jsem doma nikdy neměla a s plnotučnou to chutná také dobře, ale věřím že s dijonskou to chutná zase trochu jinak )
Přidáme nasekaný kopr a promícháme. 
Ochutnáme a pokud nám ve směsi něco chybí, přidáme tam sůl, citron ....
Tataráček dáme na rozpečené toasty či bagetku a pak vám popřeji dobrou chuť =)




I love salmon tartare!
When my boyfriend take me a few months ago to the sushi restaurant I tought "what the hell is that".

I was looking forward so long to tasted sushi. But I didn´t  like it at all. My story about sushi.
  And then once I tried the make salmon tartar and I loved it. The first time, when i ate salmon tartare was after Christmas at my sisters house, I made it myself and it tasted excellent


Ingredients

 

filet of salmon
citron
fresh dill
pepper
salt
olive oil
spring onion
mustard



Procedure

 

Rinse the salmon or get rid of skin and cut it into small cubes.
Spring onions (you can also use the shallots) chop into small pieces.
  Add a olive oil, lemon juice, salt and pepper.
 Add a teaspoon of mustard
Add the chopped dill and mixed it with a fork.
Taste the tartar and if you are missing something in the mixture, add salt or lemon ...
  If is the tartar tasty, put it on toast or baked baguettes and Bond apettit!

 

with love Dominika

You Might Also Like

14 komentářů:

JBYbyPetra ♥ řekl(a)...

Hned bych si zase jeden toustík dala, nebo možná i dva :-)

MAMA WEARS PRADA řekl(a)...

Vyzera to chutne. Veru z lososa som este tataracik nerobila ale vzdy si ho objednam v restauracii. ;)))

Veru řekl(a)...

Sushi jsem ochutnala toto léto a od té doby, když jsme někam jeli, tak si ho dám k obědu, zamilovala jsem se :D. A tento tatarák mi doslova nahání chutě :)
Blog by Veru

Marion.a řekl(a)...

Nevím, kde je chyba, ale sushi jsem ochutnala poprvé po Vánocích 2014, takže měsíc nazpátek a moc mě nazaujalo, ale dělala ho kamarádka, třeba mu dám ještě někdy šanci, no a lososový tatarák jsem ještě nejedla, ale třeba ho někdy vyzkouším, docela mě to láká :)

Mel řekl(a)...

Have to say, I adore salmon, but never tried salmon tartare. Such an easy recipe. With have to give it a try. Thanks for always amazing photos. Makes me hungry each time :) Kiss, Mel
www.livingoncloude9.com

Silvia Martinez řekl(a)...

It looks delicious! :-)

www.kikabibi.blogspot.com

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Já jsem na něj slyšela samou chválu, a taky že právem =) Můžu si připsat další závislost na seznam :D

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Mně osobně vadí ta řasa, docela smrdí. A když už jsem to dala do pusy, nemohla jsem to požvýkat jak to bylo velké :D

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Thank you for your seet words :*

Dominika R. Sch. řekl(a)...

To už jsi mi vlastně psala, závidím ti to docela :D Vyzkoušej, nebudeš litovat =)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

U jednoho nikdy nezůstane =))

via beleco řekl(a)...

Mmm..it looks amazing! :)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Thank you, it was yummy =)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Thank you =)