Pečené celerové lupínky

13:49 Pieces of my world 11 Comments



Asi jsem objevila Ameriku.
Vsadím se, že většina z vás to už někdy jedla, ale pro mě to byla premiéra. 
Poslední dobou jsem zařadila do jídelníčku celer ve větším množství, ale chtěla jsem zkusit i něco nového kromě polévky, salátu nebo pomazánky. A tak jsem se vrhla na lupínky.
Je to super jednoduché, jen jsem měla trochu křeč v zápěstí po škrabání druhé půlky celeru :D
Prvně jsem zkoušela celer nakrájet na tenké plátky, ale nebylo to ono. A tak jsem sáhla po škrabce na brambory :D A hle, ta je na to ideální.

Takže jak na to? Celer okrájíme a škrabkou děláme delší tenké plátky, které vyskládáme na pečící papír. Lupínky posypeme solí a červenou sladkou paprikou. Lehce zakápneme olivovým olejem a pečeme na 130 stupňů cca 30min. Poté troubu vypneme a necháme dalších cca 15min v troubě, teplo bude stále pracovat a výsledek bude extra křupavý.

A jelikož velmi ráda mlsám, řekla jsem si, že letos odolám křupkám a podobným věcem, takže jsou tyto celerové lupínky skvělou zdravou alternativou =)
_____________________________________

I bet that most of you have ever eaten celery chips, but for me it was the premiere.
Lately I eat celery very often, but I wanted to try something new besides soups, salads and spreads. And so I made chips. It's super simple, I just had a little cramp in his wrist after scraping the second half of celery :D
I first tried celery cut into thin slices, but it wasnt very good. So I chose a potato peeler :D And it is ideal.


Use the scraper to do long thin slices and we put on baking paper. Sprinkle with salt and red sweet pepper. Gently pour olive oil and bake at 130 degrees for about 30min. Then turn the oven off and let the other chips in the oven for about 15 minutes, the heat will still work and the result will be extra crisp.

I told myself, that this year I will resist to chips from the store, so this celery crisps are great healthy alternative for my evening, when I will have a taste for something good =)



You Might Also Like

11 komentářů:

MAMA WEARS PRADA řekl(a)...

Vyzeraju lakavo. Ja ich robim zo sladkych zemiacikov a je to mnamka. Doporucujem.

JBYbyPetra ♥ řekl(a)...

Mňáááám.

Veru řekl(a)...

Já jsem si jednou ve zdravé výživě koupila řepové lupínky a pak jsem v obchodě zkusila i celerové a mrkvové a chutnaly mi :)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Dneska jsem si na tebe vzpoměla, když jsem viděla batáty u nás v obchodě. Musím je zítra koupit ;)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Řepové chci zkoušet o víkendu. Já jsem kdysi dávno měla mrkové z obchodu, a vím že mi to hrozně nechutnalo, ale asi se mi změnily chutě =)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Příště ti udělám =)

Super tip, který ráda vyzkouším, protože tohle jsem ještě nejedla a vypadá to výborně :)

Super tip, který ráda vyzkouším, protože tohle jsem ještě nejedla a vypadá to výborně :)

Nela Procházková řekl(a)...

Mňam.. Celerové lupínky mám moc ráda :-)

Nela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky

Pieces of my world řekl(a)...

Určitě vyzkoušej, je to pracnější nastrouhat, ale mi to milujeme =)

Pieces of my world řekl(a)...

Gabčo, my to doma milujeme a i řepové =)