Piškotová roláda s meruňkovým džemem

13:05

Domácí základní recept na piškotovou roládu by měla umět každá hospodyňka.
 Jelikož je moje maminka výborná cukrářka, tuto rychlou mňamku k odpolední kávě děláváme o víkendu, když se nám nechce zdlouhavě připravovat nějaký dezert =)
Je to taková sladká tečka k odpolední kávě po sobotním obědu.



Ingredience

5 vajec
15 dkg cukr krupice
20 dkg polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
marmeláda ( nejlépe domácí )




Postup

1. Vyšleháme vejce s cukrem (cca 5min).
2. Až bude mít těsto správnou konzistenci přimícháme mouku s práškem do pečiva (nepoužíváme mixér).
3. Na plech dáme pečící papír, rovnoměrně na něj vylijeme těsto a dáme do předehřáté trouby.
4. Pečeme na 160 stupňů cca 10-15min.
5. Roládu necháme vychladnout a poté ji namažeme marmeládou.
 Můžete přidat i na plátky nakrájené ovoce - jahody, meruňky, maliny.
6. Podáváme posypané cukrem a ještě lépe s domácí šlehačkou =)



Ingredients

5 eggs
15 dkg sugar
20 dkg flour
1 teaspoon baking powder
jam (homemade)


Procedure 1. Beat eggs with sugar (about 5 minutes)
2. Mix the dough with the flour and baking powder (do not use mixer)
3. On the sheet with baking paper and pour the dough and place in preheated oven.
4. Bake it at 160 degrees about 10-15min.
5. Let the roulade to cool and put on it marmalade. You can add sliced fruit.
6. Serve the roulade sprinkled with sugar and even better with homemade whipped cream =)

… with love Dominika

You Might Also Like

2 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓