Stránky

neděle 1. února 2015

Salát z červené řepy a bilým jogurtem


Co vy a řepa?
Samotnou ji moc nemusím, ale jakmile je v salátu nebo ve smoothie, tak u mě boduje.
Tento týden jsem v obchodě nemohla nechat baby mungo fazolky, které jsem poprvé ochutnala před týdnem a velmi mi připomínají chuť hrášku, který mám moc ráda.

  

Ingredience

1 uvařená řepa
1 malá cibule
bílý poctivý jogurt
pepř
sůl
olivový olej
naklíčené mungo fazolky
 
 

 Postup

Uvařenou řepu necháme vychladnout, oloupeme ji a nakrájíme na drobné kostičky.
 Poté osolíme, opepříme a přidáme kapku olivového oleje, dle vaší chuti.
Směs promícháme, přidáme nakrájenou cibulku a také dvě polévkové lžíce bilého jogurtu.
Postup je jak vidíte velmi jednoduchý a není nijak časové náročný.
Na závěr můžete přimíchat mungo fazolky a nebo je nasypat na vaši porci na talíři.
Dnes jsem neodolala a přikusovala k tomu slané domácí pečivo z listového těsta, které jsme včera upekla a moc se k tomu hodilo.

Přeji Vám dobrou chuť.
 



Ingredients

1 boiled beetroot
1 small onion
white yogurt
pepper
salt
olive oil
sprouted mungo green beans


Procedure

Boiled the beetroot and leave it to cool
 Then peel it and cut into small cubes.
  Add salt, pepper and a teaspoon of olive oil.
Mix it well, then add the chopped onion and two tablespoons of white yogurt.
The procedure is very simple as you can see and is not time consuming.
Finally, you can add mungo green beans in the salad o
t sprinkle the beans on your portion on the plate.
Today I could not resist and I served the salad with salty homemade pastries, which I had baked yesterday.


Bon appetite.


9 komentářů:

  1. Já mám řepu ráda moc :) tento salátek by mi šmakoval :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru ještě lepší je, když tam přidáš červené fazolky v lehce slaném nálevu ;-)

      Vymazat
  2. Červenou řepu mám ráda hlavně nakládanou ale tohle vypadá božsky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, nakládanou jsem ještě nezkoušela :-)

      Vymazat
  3. jednou jsem ho už měla a byl vynikající :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: Moc ráda bych tebe i tvé čtenáře pozvala ke mě na blog, kde probíhá GIVEAWAY
      www.lovies47.cz

      Vymazat
  4. So beautiful photos...it looks so delicious! Eszter

    www.shineonsilver.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments