Stránky

pondělí 30. března 2015

Jemná kuřecí játrová paštika s brusinkami


O víkendu jsem se pustila do mé první domácí paštiky.
 A jak to dopadlo? Já myslím, že skvěle. Velice jsme si pochutnali =)


____________________________________________________________

DOBA PŘÍPRAVY          DOBA CHLAZENÍ           POČET PORCÍ
                                                      20min                        60min                    4 - 6 osob
____________________________________________________________


Ingredience

500g kuřecích jater
1 velká cibule
2 lžíce domácího sádla
60g másla
 3 stroužky česneku
tymián
sůl a pepř
100ml smetany ke šlehání
brusinky dle chuti



Postup
1. Na sádle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. 
2. Za stálého smažení přidáme pokrájená játra a dle chuti opepříme. 
3. Směs necháme 15 minut dusit. Až jsou játra hotová (nejsou uvnitř růžová), necháme směs vychladnout.
4. Poté játra rozmixujeme (robot, tyčový mixér) se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem, solí a trochou smetany. Směs ochutnejte, jestli je dostatečně ochucená.
5. Do vzniklé směsi vmícháme velkou lžíci brusinkové marmelády a nebo hrst sušených brusinek.
6. Paštiku dáme do formy, necháme ji odležet a ztuhnout v lednici.

Bon appetit!



6 komentářů:

  1. Ty seš teda šikula :) Mmm paštiky ty já můžu a tahle vypadá fakt výborně

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé! Tak příště už ji nemusím dělat, protože ji budeš mít na starosti ty :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem hrozný paštikožrout, a právě jsi mě těmi krásnými fotkami navnadila a zkusím ji doma také :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc, já taky. Jsem ráda, že fotky plní svůj účel ;)

      Vymazat
  4. Hmm už jsem jí dlouho nedělala, až se mi sbíhají sliny :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments