Jemná kuřecí játrová paštika s brusinkami
O víkendu jsem se pustila do mé první domácí paštiky.
A jak to dopadlo? Já myslím, že skvěle. Velice jsme si pochutnali =)
____________________________________________________________
DOBA PŘÍPRAVY DOBA CHLAZENÍ POČET PORCÍ
20min 60min 4 - 6 osob
____________________________________________________________
Ingredience
500g kuřecích jater
1 velká cibule
2 lžíce domácího sádla
60g másla
3 stroužky česneku
tymián
sůl a pepř
100ml smetany ke šlehání
brusinky dle chuti
Postup
1. Na sádle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky.
2. Za stálého smažení přidáme pokrájená játra a dle chuti opepříme.
3. Směs necháme 15 minut dusit. Až jsou játra hotová (nejsou uvnitř růžová), necháme směs vychladnout.
4. Poté játra rozmixujeme (robot, tyčový mixér) se změklým máslem, tymiánem, utřeným česnekem, solí a trochou smetany. Směs ochutnejte, jestli je dostatečně ochucená.
5. Do vzniklé směsi vmícháme velkou lžíci brusinkové marmelády a nebo hrst sušených brusinek.
6. Paštiku dáme do formy, necháme ji odležet a ztuhnout v lednici.
Bon appetit!
6 komentářů:
Ty seš teda šikula :) Mmm paštiky ty já můžu a tahle vypadá fakt výborně
Skvělé! Tak příště už ji nemusím dělat, protože ji budeš mít na starosti ty :-)
Já jsem hrozný paštikožrout, a právě jsi mě těmi krásnými fotkami navnadila a zkusím ji doma také :)
Děkuji moc, já taky. Jsem ráda, že fotky plní svůj účel ;)
Oka, na sobotu koupíme játra =))
Hmm už jsem jí dlouho nedělala, až se mi sbíhají sliny :)
Okomentovat