Stránky

sobota 28. března 2015

Rajčatový salát s cizrnou

  

 Už jste slyšeli o rajčatech Kumato?! 
Já jsem je poprvé ochutnala před třemi týdny, koupili jsme je v Lidlu a musím na ně chrlit samou chválu. 
V období, kdy rajčata nechutnají jako rajčata, ale jako voda, se tahle Kumato rajčata vyznamenala nejen svou nezvyklou barvou, ale hlavně dobrou chutí.
Rajčata Kumato jsou jedinečná svým vysokým obsahem vitamínu C. Tmavá slupka je především cenným zdrojem antioxidantů. 
Ve srovnání s běžnými rajčaty mají rajčata Kumato temně hnědou až černou barvu, jak můžete vidět na fotce. Také mají poměrně sladší chuť.



____________________________________________________________

DOBA PŘÍPRAVY                   POČET PORCÍ
                                                                   20min                              1 osoba
____________________________________________________________

Ingredience

dvě hrsti cizrny
kumato rajče
paprika
trocha cibule
trocha citronové šťávy
trocha olivového oleje
sůl
pepř
lňěná a sezamová semínka 


Postup

1. Cizrnu si namočte na pár hodin do vody. Nejlepší by bylo, kdyby jste si cizrnu namočili přes noc.
2. Cizrnu vaříme dokud nezměkne (čím déle je namočená, tím méně času je potřeba na vaření). 
3. Spolu s olivovým olejem a šťávou z citrónu cizrnu rozmixujte a vznikne vám hmota, která se konzistencí podobá kus kusu.
4. Z této hmoty vytvarujeme pomocí rukou malé kuličky. 
5. Do mísy si nakrájíme nadrobno cibulku, rajčata a papriku, směs lehce osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a promícháme.
6. Navrch posypeme lňenými a sezamovými semínky.





… with love Dominika

1 komentář:

  1. Kumato jsem taky měla a překvapily mě chutí. Byly dobré.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments