Lehký salát s grilovaným camembertem

15:06

  Při poslední návštěvě mé oblíbené restaurace jsem se zamilovala do salátu s medovou zálivkou, ořechy a kozím sýrem. A tak jsem si řekla, že se podobnými saláty budu častěji hýčkat i doma. 
A jeden takový salát jsem si dnes připravila k obědu.
Před nějakým časem jsem dostala v rámci nákupu pár vzorků balzamikového krému značky Kalamáta papadimitriou a nevím jak jsem bez něj mohla žít :D


Ingredience
  
hrst cherry rajčátek
cca 10-15 kusů černých oliv bez pecky
hrst rukoly
1/4 ledového salátu
1/2 malé cibule
Kalamáta papadimitriou balsamico krém
1ks Camembert
olivový olej
grilovací směs na sýr





Postup

 1. Camembert si naložíme v olivovém oleji a směsi na grilování sýrů
    (pokud žádnou takovou doma nemáte, sýr posypte červenou paprikou, trochou chili a bylinkami). 
2. Zapneme troubu na 160 stupňů.
3. Cherry rajčátka a rukolu si opláchneme a vložíme do větší misky, ve které budeme schopni salát promíchat.
    Do mísy přidáme také na půl překrojené černé olivy.
4. Ledový salát nakrájíme spolu s cibulkou na tenké proužky a přidáme do mísy.
5. Zeleninovou směs si nandáme na talíř a zakápneme balsamicem.
6. Camembert zabalíme do alobalu a dáme na 10minut péct do předehřáté trouby.
7. Po 10min opatrně vyzkoušíme, jestli je sýr dostatečně měkký a pokud ano, vybalíme ho z alobalu a následně ho vložíme předem připravený talíř se salátem.

Bon appetit!









You Might Also Like

6 komentářů

  1. Právě jsem vytáhla camembert z ledničky a jdu kuchtit večeři :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super ;) O víkendu to hodíme na gril, to bude lahoda =)

      Vymazat
  2. Ahoj Dominiko,recept mě zaujal a určitě ho vyzkouší,díky a měj se krásně.Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivet to jsem moc ráda, snad si také pochutnáš jako já =)

      Vymazat
  3. Mmm, camembert to já můžu :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓