Panna cotta s lesním ovocem

12:34 Pieces of my world 14 Comments


Panna cotta je jeden z mých oblíbených dezertů, ale také pěkně kalorický, protože se dělá ze šlehačky.
 Ale co, jak já říkám, sportovat chodím proto, abych mohla mlsat :D
Letní oslavy nebo pikniky se bez ní u nás doma neobejdou a je velmi jednoduchá na přípravu. 
Tak pojďme na to!


 Ingredience

3/4 sáčku dortové želatiny (mám vyzkoušenou Dr. Oetker)
250 ml 33% smetany ke šlehání
20 g  krupicového cukru
směs lesního ovoce
balzamikový krém s pomerančovo-citronovou příchutí Kalamáta Papadimitriou

Postup

1. Do mističky dejte trochu vody cca 2 polévkové lžíce a vsypte želatinu. 
2. Nechte cca 5min stát, aby želatina vodu absorbovala. 
3. Smetanu ke šlehání vlijte do hrnce spolu s cukrem a zahřívejte na středním plameni. 
4. Za občasného promíchání nechte přijít k varu. Přidejte želatinu a cca 2min povařte, aby se želatina rozpustila. 
5. Směs poté vlijte do nachystaných formiček, já použila klasické keramické, ze kterých jsem panna cottu následně vytřepala. 
6. Dejte na pár hodin chladit, aby se panna cotta zpevnila a pár minut před podáváním mističky vyndejte z lednice a vyklopte.

Ovoce jsem použila mražené a rozehřála ho v hrnci. Dle chuti oslaďte, přidejte cca 1-2 čajové lžičky balzamikového bilého krému, zamíchejte a nechte trochu vychladnout. 
Potom ovoce nandejte na panna cottu a nechte si chutnat.






… with love Dominika

You Might Also Like

14 komentářů:

Mama Wears Prada řekl(a)...

To znie celkom jednoducho, ja so zelatinou moc robit meviem teda. . :p a tiez si dam radsej salat k obedu a k tomu si dam super kaloricky dezert, chapes to?

Lucie Baštová řekl(a)...

Mňam, tenhle dezert miluju! A ten balzamikový krém vidím poprvý!

Veru řekl(a)...

Pana cottu mám taky ráda :) Naposledy jsem ji měla, když mi přišel balíček od Alpra, tak jsme právě kuchtili

Veronika Sourkova řekl(a)...

Mmm pana cotta :-) Kam chodíš pro mražené ovoce?

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Veru mám ho z Penny, ten sáček stál tuším kolem 30kč a na 2-3 porce tam bylo. Jinak to moc nekupuji, přijde mi to poměrně drahé. V mrazáku máme zásobu borůvek, jahod a taky bílého a červeného rybízu ze zahrádky (jahody kupované v létě na trzích), takže většinou namíchám svou vlastní směs. Loni jsem objevila úžasné místo na ostružiny, ale všechny jsme je po cestě domů snědli, tak letos musím najít ještě nějaké :D

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Joo, ale vím, že hodně lidí ho kupuje v Lidlu. V takových papírových krabičkách (dokonce i naporcované mango) ;)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Vůbec se toho neboj, já jsem tam toho raději nasypala víc než se má (abych měla jistotu) a akorát se stalo to, že to bylo zatuhlé do hodiny :D Už jsem na to přišla, protože kdybychom si daly steak, tak na ten dezertík už nemáme místo, proto ten salát :D Hihi ;)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Luci, já znala jejich klasický tmavý krém a zapojila jsem se do výzvy pro blogerky na portálu Blogerky.cz a byla jsem spolu s dalšíma 19cti slečnama vybrána a dostaly jsme právě čtyři různé druhy (pár článků zpět), dělá se i fíkový a bílý klasický.

Dominika R. Sch. řekl(a)...

Je to prostě mňamka. A z kterého produktu jsi to dělala?

Candy Cup řekl(a)...

Aaaaaaa to vypadá úchvatně! To abych na těch bruslích zůstala aspoň o hodinu dýl... :-/ :D

taky kusok nemože až tak ubližiť aj ked je kaloricky smotana nie je až taka hrozna kaloricka bomba si myslim vyzera to užasne každopadne:)

Dominika R. Sch. řekl(a)...

:D Zase tak hrozné to nebude =))

Dominika R. Sch. řekl(a)...

To je pravda ;) Naštěsí jsem nikdy nebyla ten typ, co by počítal kalorie, na to mám dobré jídlo až moc ráda =))

Veronika Sourkova řekl(a)...

Já chodím právě sem - http://www.iceland.cz/ je to jedna z prvních prodejen u nás a v anglii jsou dost známí. Mají tam hotová jídla, ta mě neuchvátila, ale chodím tam pro kukuřici, fazolové lusky a právě mražené ovoce a na lepší ceny jsem snad ještě jinde nenarazila. Kupovala jsem tam kilo borůvek v akci za 80 Kč a bez akce asi za 120 Kč. Minule jsem si přinesla právě višně a ostružiny a je to od firmy Český statek. Bývá tam víc a víc lidí, nějak se to dostává do povědomí :-)