Ztracené vejce se špenátem

14:01


Vždy se mi líbí na různých fotkách toast nebo salát se ztraceným vejcem. Podle mě je to prostě fotogenické jídlo. A jelikož já zbožňuji vejce na hnělíčko, tak jsem se ho rozhodlaho vyzkoušet.
Ztracené vejce znám díky filmu Nevěsta na útěku, pamatujete si, jak Julia Roberts s každým novým ženichem měla ráda vejce na jiný způsob? Tak tehdy já o ztraceném vejci slyšela poprvé a utkvělo mi v paměti :D

 Abych to uvedla na pravou míru, nejsem žádný mistr kuchtík, co má nastudovanou každou techniku u daných pokrmů. Když to řeknu úplně jednoduše, věděla jsem, že je to vejce vařené ve vodě a že musíme nějak napomoct tomu, aby se bílek obtočil kolem žloutku a zůstal tam, kde ho chceme mít. 
Takže děkuji mé zvědavosti a chuťovým buňkám, že se díky ním učím nové věci =)

Postup 

A. První varianta je, že si do hrnce nalijete cca 2 polévkové lžíce octa
B. Druhá varianta je, že si vejce vyklepnete do misečky s octem a společně s ním po vlijete do vody

1. Ve větším hrnci uveďte vodu k varu. Hrnec by měl bút větší, aby jste v něm pomocí lžičky vytvořili vír
2. Intenzitu varu malinko ztlumte. Příklad: já uvádím vodu k varu na stupeni 9, ale pak jsem ho stáhla na 6
3. Vejce si vyklepněte do misečky nebo hrnečku a vlijte do víru v hrnci, který jste si udělali pomocí lžičky
4. Vejce vaříme cca 3minuty, já ho mám ráda opravdu tekuté =)
5. Vejce opatně vytáhněte cedníčkem nebo lžičkou, naservírujte na jídlo a kouzlo je na světě.






Bon appetit!

… with love Dominika



You Might Also Like

8 komentářů

  1. This looks so delicious, as all your recipes. Thanks so much for sharing :) Hope you are having a great day. Kiss, Mel

    Mel
    New post up@www.livingoncloude9.com

    OdpovědětVymazat
  2. Jo jo ztracené vajíčko jsem dělala poprvé před rokem v době, kdy to Polreich navrhoval každé hospodě v pořadu Ano, šéfe! a já si řekla, že je to tak jednoduché, že to musím udělat taky. A od té doby, když jsem se ptala přítele, jaký salát si dá, tak zřídkakdy odpověděl jinak než "Ten s tím vajíčkem" , alespoň, že ho to časem přešlo :-) Asi budu muset oprášit svůj příspěvek a toto jak říkáš fotogenické "jídlo" alespoň přefotit. (mám tam ještě fotku starým mobilem, která asi nikomu moc chutí neudělá) :-) Jinak máš opravdu moc hezké fotky a foodstyling všeobecně ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, Polreich, taky jsem se na to dívala ale nemám ráda jeho vystupování a ´la pobral jsem všechnu moudrost světa :D
      Hihi, pěkná definice salátu, hlavně že chutnal =) A moc děkuji ;)

      Vymazat
  3. Takhle ty vajíčka nesnáším :D Když vejce, tak to musím mít uvařené úplně :D

    OdpovědětVymazat
  4. Takhle to vejce nesnáším :D Musím to mít uvařené vždycky úplně :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, a já právě ty uplně uvařené nemusím :D

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓