Carpaccio z červené řepy
Na carpaccio z řervené řepy jsem viděla spoustu receptů a taky jich pár z nich hodlám brzo vyzkoušet.
Ale zde verze jak si ho dělám já =)
Ingredience
1 bulva řervené řepy
rukola
žlutá paprika
ledový salát
okurek
vejce
Postup
1. Červenou řepu vaříme cca 1,5h (dávejte si pozor na to, aby bylo v hrci stále dost vody)
2. Řepu necháme vychladnout, oloupeme ji nožem (první odříznu vršek a spodek, potom se loupe pěkně jednoduše)
3. Nakrájíme ji na co nejtenčí plátky, které následně naskládáme na talíř.
4. Plátky řepy pokapeme olivovým olejem, osilíme a a nameleme na ně pepř.
5. Omytou zeleninu nakrájíme, lehce zakápneme olivovým olejem a přidáme na talířek k plátkům řepy.
6. Vajčko na hnělíčko (vaříme cca 5-6min) osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme k salátku a carpacciu na talíř =)
A samozřejmě nesmí chybět ochucená voda mátou, ananasem a citrónem!
4 komentářů:
tu vodu by som si dala mam take rada, a to na tom tanieri vyzera pekne ale či bysom sa najedla to neviem:))
Vypadá úžasně! Já řepu peču v alobalu s balzamikovým krémem, hrubou solí a olivovým olejem. Po zchladnutí oloupu a krájím. hezlý večer, Dominiko! S.
Mňam.. :-)
http://wormake.blogspot.cz/2015/06/recenze-belcura.html
Pekne farebné a vyzerá to aj rovnako chutne. :-)
Katharine-fashionisbeautiful
Okomentovat