Stránky

čtvrtek 18. června 2015

... čokoládové suflé


 Ingredience 4 osoby

 120 g másla
200 g kvalitní 70% čokolády
80 g třtinového cukru
40 g hladké mouky
3 vejce
fíkový baltamikový krém Kalamáta papadimitriou


 Postup

1. Celá vejce vyšlehejte s cukrem do husté pěny, cukr se musí ve směsi rozpustit.
2. Máslo a čokoládu nalámanou na kostičky rozpusťte ve vodní lázni. A až bude čokoláda rozpuštěná, sundejte hrnec ze sporáku (vytáhnetě ho z vodní lázně) a vmíchejte do něj vyšlehanou vaječnou pěnu.
3. Důkladně směs promíchejte a vmíchejte do ni mouku, míchejte dokud nebudete mít hladké těsto.
4. Malé keramické mističky, které jsou určeny pro pečení vymažte máslem a vysypejte třtinovým cukrem.


5. Čokoládovou směs rozlijte do formiček. Cca 0,5 cm od vrchu.
6. Troubu předehřejte na 200 °C a dejte péct na cca 10 minut.
7. Ještě teplé suflé můžete z formičky vyklopit, nebo jeji podávat v mističce. Uvnitř by měl být tekutý.



Podávejte ho s horkou směsí lesního ovoce a přelitý balzamikovým tmavým krémem s příchutí fíků.

Bon apetit!

 
 



… with love Dominika

8 komentářů:

  1. Wau, krása.. :-) Vypadá to skvěle.. :-)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/06/recenze-belcura.html

    OdpovědětVymazat
  2. genialne to vyzera sufle som ešte nejedla ja planujem urobit najbližšie kinder bueno koláčik:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, určitě vyzkoušej, stojí to za to! =)) Mňam, to musí být taky dobrota.

      Vymazat
  3. Domčo, ty to vždycky tak krásně naservíruješ! :) mmm vypadá to na úplnou dobrůtku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko moc děkuji =)) Bylo to moc dobré, jemné, rozplývalo se to na jazyku.

      Vymazat
  4. To vyzera uzasne, kde take male misky zozeniem? Si moc sikovna, ze to vsetko stihas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Veru :* Mám je z Tesca, stály cca 80kč =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments