... smetanové špagety s kuřecím masem a chřestem

12:05

Chřest mám velice ráda, ale letos poprvé jsem si ho koupila v obchodě a připravovala jsem si ho doma.
Jeden recept vás ještě čeká, ale tento budu opakovat asi velice často, protože byl výborný!
A pozor, tentokrát pro vás mám i trochu náhled do zákulisí =)
VLOG


Ingredience

 cca 8 výhonků bílého chřestu
1 větší kuřecí prso
špagety nebo jiné těstoviny
cca 20g másla
2 stroužky česneku
 kelímek 12% smetany
1 čajová lžička olivového oleje
majoránka
oregano
sůl
pepř



Postup
  1. Oloupeme konce chřestu, směrem od špičky dolů. Opatrně, chřest je křehký a může se vám zlomit v ruce.
  2. Chřest povaříme cca 4min v osolené vodě, špičky necháme čouhat ven z vody, ponoříme je až na poslední minutu pouze 1 minutu 

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě.
  2. Mezitím si v pánvi na olivovém oleji osmažíme kuřecí maso spolu s plátky česneku, který přidáme o pár minut později, aby se nám nespálil.

  1. Poté k masu přimícháme máslo a také 12% smetanu, do které následně přidáme i na kousky nakrájený chřest (špičky jsem si nechala na ozdobu)
  2. Ve smetaně povaříme pár minut na mírném stupni a následně přidáme i bylinky, sůl a pepř. Mícháme pár minut dokud smetana trochu nezhoustne.

  1. Hotové těstoviny slijeme a nachystáme si je na talíř. Zalijeme je omáčkou a ozdobíme čerstvým oreganem a špičkami chřestu
 


 Bon apetit!








... with love Dominika




You Might Also Like

3 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓