... grilování

15:26

 Grilování, na to se těším už od prvních teplých jarních večerů. 
Výhoda je, že je to skvělá příležitost k posezení s rodinou či přáteli. Už mnohokrát jsem zmiňovala, že se u nás doma griluje velmi často. V létě grilujeme i několikrát týdně ať už na oběd nebo či na večeři.
Uděláme si domácí limonády, otevřeme si lahev dobrého vína a dopřáváme se grilované maso, zeleninu a jogurtové dipy.

Tentokrát jsme grilovali kuřecí maso, papriku, lilek a chřest.
 K tomu jsme podávali česnekový dip.

 



Chřest

Chřest jsme nechali zvolna opékat na šťávě, kterou pustilo naložené maso a na závěr jsem ho jemně potřela máslem, osolila a pomlela na něj pepř. Druhou várku jsem pokapala olivovým olejem a musím říct, že verze s máslem byla jemnější, lahodnější.

Kuřecí maso

Kuřecí maso jsme pokapali olejem, osolili, opepřili, posypali červenou paprikou a přidali jsme také pár stroužků utřeného česneku.

Jogurtový dip

Jogurtové dipy děláme skoro ke každému grilování a na růpzné způsoby. Tentokrát jsme zvolili pouze sůl, pepř a česnek. Většinou přidáváme ještě kyselou okurku a to je teprve bomba!

Lilek

Lilek je neuvěřitelný žrout oleje, pokud ho doma připravujete, tak víte, že na něj můžete doslova nalít olej a on ho vstřebá. My ho nakládáme do směsi bylinek na grilovanou zeleninu a do olivového oleje. Jelikož grilujeme na kameni, tak se veškerá šťáva z masa dostane na zeleninu, kterou rozložíme kolem a griluje se to tak ve vlastní šťávě =)







... with love Dominika

 


You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓