Lívance s medem

10:00

 

Co si dáme na snídani? To je snad každodenní otázka, kterou si s Lubou ráno pokládáme. Máme moc rádi míchaná vejce s cibulkou a nebo toasty se zeleninou. Poslední dobou mi však ráno ani na jedno z těchto jídel nepřichází chuť. Jelikož letošní prázdniny trávím převážně na Jižní Moravě, kde nemám mého největšího pomocníka a to mixér na smoothie, tak musím vymýšlet jiné varianty.
Tentokrát to vyhrály lívanečky =))

Ingredience

350 ml mléka
200 g polohrubé mouky
1 vejce
10 g droždí
20 g cukru
špetka soli
skořice
holandské kakao
zakysaná smetana
domácí meruňková marmeláda
mango
med




Postup

1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek.
2. Mouku nasypeme do mísy, přilijeme vykynutý kvásek, vejce, ohřáté mléko a zbytek cukru. Směs malinko osolíme a opět promícháme.
3.Vzniklé těsto, které bude trochu řídké necháme na teplém místě kynout cca 20min.
4. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, až bude pánev dostatečně nahřárá pomocí naběračky nebo lžíce vlijeme těsto na pánev a pomocí lžíce vytvoříme tvar kolečka.
5. Lívance osmažíme z obou dvou stran pěkně do zlatova.
6. Dle chuti a libosti lívance ozdobíme. Já jsem použila med a čerstvé mango. Druhá varianta byla s domácí meruňkovou marmeládou a zakysanou smetanou, kterou jsem posypala holandským kakaem a skočicí.

Podáváme samozřejmě se sklenicí vlažného mléka =)









… with love Dominika

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Přijde mi, že lívance jsou takový obyčejný jídlo a přitom tak výborný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je teda stejně jako palačinky nedělám často, ale když už, tak si fakt pochutnám =)

      Vymazat
  2. Mnam :) Na kolik ks je ten recept?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Záleží jak veliké je budeš dělat, ale myslím, že 20 kousků z toho uděláš určo ;)

      Vymazat
  3. Livance jsem vyzkousela jsou vynikajici!!!!Zapisuju do sve knihy receptu:-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓