Stránky

středa 29. července 2015

... salát s přírodním sýrem

Výdoda teplých letních dnů je v tom, že člověk ani nemá chuť na mlsání, nejraději by si dal něco lehkého a zdravého. Teda v mém případě to tak je. A proto je mým nejčastejším obědem / pozdní svačinou salát na tisíc způsobů. Je to lehké jídlo, které nezabere moc času na přípravu a vždy ho můžete obzvlášnit zálivkou, dresingem, kuřecím masem, tuňákem, vajíčkem a nebo oříšky.



Jelikož dělám brigádu v restauraci, často není ani čas se pořádně najíst v době oběda a člověk je rád, že si může dát k obědu něco, co ho zasytí na dlouho, protože na jíslo zase dlouho nebude čas :D
V tom spočívá výhoda restaurace a ochotného kuchaře, který vám připravý nějakou rychlovku z masa a nebo vám odloží bokem porci denního menu. Abych byla upřímná, minulý týden jsem měla k obědu kuře 3x jinak. Se zeleninou a bramborem, který byl jednou opečený, jednou vařený a potřetí jsem sáhla po hranolkách (ano, jsem ostuda) :D
Pro mě, milovníka polévek je další výhodou to, že chutný slepičí vývar nebo česnečka se najdou v restauraci opravdu denně. Při nabitém prázdninovém provozu, kdy se člověk pomalu nezastaví, vám z polévky není těžko a na nějakou tu dobu vás zasytí.
Tyto nepravidelné a hektické stravovací návyky na brigádě jsou důvodem, proč si tak moc užívám dny volna, ve kterých si můžu s klidem udělat salát s nejrůznějšími variacemi.  Dny, kdy si můžu v klidu sednout na terasu a jíst ho klidně hodinu =)



Ingredience

hlávkový salát
paprika
mrkev na proužky (ano, už jste si mohli všimnout, že mrkev jím nejčastěji na proužky) :D
kvalitní šunka
 přírodní čerstvý sýr (já ho mám z místní farmy)
sladká paprika a sůl na okořenění sýru

1 komentář:

  1. Ja teraz fungujem len na salatoch viac menej, davam si pauzu od mucnych vyrobkov inak vsetko. Vyzera to fajnovo. Pozerala som aj na tie sirupy, hlavne to mango ktore zboznujem v surovom stave. Non nom

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments