... bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

10:10



 Jak docílit toho aby vaše saláty, opečená bagetka nebo špagety byly zase o něco chutnější?
Udělejte si doma pesto. Nejlepší je pesto čerstvě připravené.
Pesto lze konzumovat i se sýry, ale není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne.

Video recept jak na to, jsem pro vás natočila a je k vidění na mém YT kanále.




Ingredience

20g čerstvé bazalky
20g petržele kadeřavé
150ml extra virgin olivového oleje
2 PL pražených mandlí
sůl
2-3 stroužky česneku 




Postup

Všechny ingredience smíchejte a rozmixujte dohladka.

Ano, jednodušší postup jsme zde ještě neměli :D 
Chutné a nenáročné jak na čas, tak na ingredience. Pesto si dejte nejlépe do uzaviratelné sklenice a mějte ho v lednici, kde vám vydrží velmi dlouho =)



A jako bonus pro Vás dneska mám novinku.
Na portálu tesco recepty se mnou najdete nejen rozhovor, ale také několik mých receptů, které stojí za to vyzkoušet a pohostit jimi třeba další návštěvu u vás doma =)

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Mňam .. pesto bych mohla jíst po kilech :-D a jakékoliv. Zkoušela jsem i pesto z ředkvičkových lístků a to bylo taky úžasné :-) Bazalkové je prostě klasika, ale s petrželkou by mě to nenapadlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyjo no já letos koukám! I z listů z mrkve někdo zkoušel a hrozně mě to zarazilo, ale tak proč ne, lepší než to vyhodit a jestli to chutná dobře, tím lépe =))

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓