... domácí zeleninové chipsy

10:00

Dneska pro vás mám skvělý recept, který se mi u každého strávníka osvěčil a nemá ani na kupované zeleninové chipsy, které nejsou zrovna nejlevnější!
Jedná se o pokrm vhodný na párty, Silvestra či jen tak k televizi na křoupání =)

Ingredience

1/2 bulvy celeru
2 středně velké řepy
4 mrkve
tymián
sůl
olivový olej



A jak budeme postupovat? Je to trochu zdlouhavá příprava, ale výsledek stojí za to, věřte mi =)

Postup

1. Všechnu zeleninu očistíme škrabkou.
2. Zeleninu naškrábeme na stejně silné proužky. Pochopitelně u řepy nebudeme mít symetricky stejné kousky, ale z toho si hlavu nedělejte.
3. Nahřejte si horkovzdušnou trouba na 100 °C. 
4. Na pečící papír vyskládejte nastrouhanou zeleninu, zakápněte olivovým olejem, osolte (na řepu dejte i tymián) a dejte péct na cca 1 hodinu. Je potřeba kontrolovat, aby plátky nezhnědly.




Jen bych chtěla podotknout, že každá trouba je jiná a tak první várku hlídejte a kontrolujte, zda není spálená.
 Ale jak říkám, každá trouba se chová jinak a tak je potřeba si to pohlídat a vyzkoušet, jak bude vaše trouba s vámi spolupracovat.

Chipsy budou hotové až budou pěkne křupavé a zkroucené, ale z vlastní zkušenosti vám mohu rovnou říct, že jedna strana plechu bude malinko křupavější než druhá. 
Celer a řepa se pečou velmi dobře, ale například právě mrkev si ze mě dělá často legraci a některé kousky zůstanou malinko syrovější, ale to nic nemění na dokonalosti chuti =)


 

You Might Also Like

10 komentářů

  1. jeej to je skoro ako na sposob grilovania asi ale je to zaujimave :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je to tak, pečenou a grilovanou zeleninu miluju a tohle je taková alternativa na zobání k televizi =)

      Vymazat
  2. Před nějakou dobou jsem zkoušela mrkvové a úplná dobrota :)

    OdpovědětVymazat
  3. krasne... v troube jsem je jeste nezkousela, mam nenaky derovany lenochod do mikrovlnky ale prijde mi ze nejsou tak krupove jako Tyrelli nebo jak se jmenuji ty z obchodu :) tak zkusim takto a uvidim... diky za recept! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně ty kupované přijdou dělané nejspíš v sušičce. U těch domácích mi ale nijak nevadí, že jsou sem tam měkké, chuť stojí za to! Snad budou chutnat ;) Kdyžtak zkus snížit teplotu a nechat je déle, aby byly opravdu super křupavé =)

      Vymazat
  4. A viš co je brutální žraso? Necháš tu řepu na silnější plátky,aby pustila šťávu v troubě,přidáš nakrajený česnek a cibuli a dáš péct(no spíš dusit) do trouby...a pak s řeckým jogurtem,tak to je žůžo labůžo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmm, to zní taky moc lákavě, já tu pečenou zeleninu prostě můžu pořád! =))

      Vymazat
  5. Suroviny na to mam, takze idem na to! Zeleninove kupujeme sem tam v M&S ale neni nad domace to je jasne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tak, já jsem poprvé koupila minulý týden v DM, byly dobré, ale domácí je TOP =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓