Stránky

středa 9. září 2015

... cuketové hranolky

Pokud jste odpůrcem smažených jídel, tak raději nepokračujte ve čtení, ale pokud sem tam hřešíte a dáte si něco smaženého, tak si pochutnáte.
Miluju cuketu, opravdu moc!
 Když mi už doma dochází, hned běžím zase do obchodu :D

Dneska pro Vás mám recept hned na dvě varianty cuketových hranolek, obě dvě verze můžete také péct v troubě a nemusíte je smažit na oleji =)



Společné ingredience

cuketa
vejce
mléko
slunečnicový olej

Ingredience obalovací směs I

hladká mouka
sladká paprika
sůl
kmín

Ingredience obalovací směs II

strouhanka
sůl
sladká paprika
provencálské koření


Postup

1.  Cuketu oškábeme a nakrájíme na stejně silné hranolky
2. Hranolky obalujeme v rozšlehaném vajíčku s mlékem 
3. Následně hranolky obalíme ve směsi na obalování (s moukou nebo se strouhankou)
Tento postup opakujeme 2x
4. Hranolky smažíme cca 1minutu z každé strany na rozpáleném oleji
5. Osmažené hranolky pokládáme na ubrousek, aby odsál co nejvíce oleje 



Ingredience na dip I

bílý jogurt
petrželka kadeřavá
nasekaná cibulka
sůl
pepř
česnek

Ingredience na dip II

zakysaná smetana
 nasekaná cibulka
petrželka kadeřavá
sůl
pepř
chilli

Jak už jsem psala, toto jídlo si můžete také připravit v troubě, pečeme na 150 stupnů cca 15min, cuketa je velmi rychle hotová.
Dip zvolte dle chuti a libosti =)

2 komentáře:

  1. Mňam to vypadá skvěle :)

    http://wormake.blogspot.cz/2015/09/kosmeticke-peklo-nebe-po-treti.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, nakonec mi o trochu víc chutnaly ty v těstíčku, než ty ve strouhance =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments