... lívance s ovocem a medem

8:46

Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
 Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je vyjímka všech vyjímek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!


____________________________________________________________
                            
                                 PŘÍPRAVA                          SMAŽENÍ                         PORCE
                                    10min                              20min                          4 osoby
____________________________________________________________

 Ingredience

350 ml vlažného mléka
200 g polohrubé mouky
2 vejce
10 g droždí (1/4 kostky)
30 g cukru
špetka soli
kokosový olej
nektarinka, hruška, med
strouhaný kokos, bilý jogurt na ozdobení

Postup
 
1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.
2. Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme vykynutý kvásek.
3. Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.
4. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout asi 30 minut. 
(Já dávám mísu k topení)
5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.
6. Naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou  dvou stran dozlatova.
 Na závěr dle vaší chuti a  libosti ochuťte.  

 


My jsme si tento recept naprosto zamilovali a troufám si říct, že si ho budeme aspoň jeden víkend v měsíci připravovat jako sobotní odpočinkovou snídani, při které budeme sedět na balkoně s hrnkem teplého mléka a koukat na náš nový výhled z balkonu =))


Tady si můžete pustit nejnovější What I Ate Today, ve kterém jsme si dávali právě tyto lívanečky.





You Might Also Like

4 komentářů

  1. Ahoj Dominiko, dnes jsem je vyzkousela jsou paradni!!!Pisu si do knizky receptu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, to mě moooc těší, já jsem je od té doby neměla, musím to napravit =))

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓