Lívance s ovocem a medem
Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je vyjímka všech vyjímek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!
____________________________________________________________
PŘÍPRAVA SMAŽENÍ PORCE
10min 20min 4 osoby
____________________________________________________________
Ingredience
350 ml vlažného mléka
200 g polohrubé mouky
2 vejce
10 g droždí (1/4 kostky)
30 g cukru
špetka soli
kokosový olej
nektarinka, hruška, med
strouhaný kokos, bilý jogurt na ozdobení
Postup
1. Z droždí, lžíce cukru, lžíce mouky a trochy vlažného mléka připravíme kvásek, který necháme cca 15 min bokem odpočívat.
2. Prosátou mouku nasypeme do mísy a k tomu přilijeme
vykynutý kvásek.
3. Přidáme vejce, zbytek vlažného mléka a zbytek cukru. Malinko osolíme a mícháme dohladka.
4. Takto vzniklé řídké těsto necháme na teplém místě kynout
asi 30 minut.
(Já dávám mísu k topení)
5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.
5. Na rozpálenou pánev nebo lívanečník dáme trochu kokosového oleje.
6. Naběračkou na ni naléváme vykynuté těsto a lívance smažíme z obou dvou stran dozlatova.
Na závěr dle vaší chuti a libosti ochuťte.
My jsme si tento recept naprosto zamilovali a troufám si říct, že si ho budeme aspoň jeden víkend v měsíci připravovat jako sobotní odpočinkovou snídani, při které budeme sedět na balkoně s hrnkem teplého mléka a koukat na náš nový výhled z balkonu =))
Tady si můžete pustit nejnovější What I Ate Today, ve kterém jsme si dávali právě tyto lívanečky.
Tady si můžete pustit nejnovější What I Ate Today, ve kterém jsme si dávali právě tyto lívanečky.
4 komentářů:
Skvělý článek :)
Nela z Beauty Charm
Moc děkuji =))
Ahoj Dominiko, dnes jsem je vyzkousela jsou paradni!!!Pisu si do knizky receptu:-)
Leni, to mě moooc těší, já jsem je od té doby neměla, musím to napravit =))
Okomentovat