Domácí burger s kyselou okurkou

8:00 Pieces of my world 8 Comments

Burger time!
Kdo by jednou za čas nedostal chuť na pořádný burger s křupavou teplou houskou. Mňam!
Burgry jsme dělali před čtrnácti dny, jak jste mohli vidět v jednom z What I Ate Today dílu na mém YT kanále.
A jak na to?

____________________________________________________________
                               
PŘÍPRAVA                   VAŘENÍ                           PORCE
                                           1 hod                              20min                            4-6 osob
____________________________________________________________

Ingredience na těsto 

1/3 sáčku sušeného droždí
120 ml teplé vody
120 ml mléka
2 PL rozpuštěného másla
1 PL třtinového cukru 
150g hladké mouky + 150g celozrné žitné mouky
1 vejce
1 lžička soli
1 PL rozpuštěného másla na pomazání
pražená slunečnicová semínka na posypání

Postup

1. Ve skleničce si rozmíchejte 120 ml teplé vody spolu s droždím a míchejte dokud se nerozpustí.
2. Do vetší mísy dejte mléko, vejce, rozpuštěné másto, cukr a sůl.
3. Až je droždí rozpuštěné, smíchejte ho s ostatními ingrediencemi z předešlého kroku 2.
4. Poté postupně vmíchejte mouku a pomocí vařečky těsto vypracujte.
    Správnou konzistenci bude mít ve chvíli, kdy se nebude lepit na stěny nádoby.
5. Těsto poté nechte nakynout na teplém místě aspoň jednu hodinu. Já na něj dávám utěrku nebo papírový ubrousek a dávám ho nad topení



6. Poté ho vyklopte na pracovní linku, lehce posypte moukou a rozdělte na stejně velké díly, ze kterých vypracujte bulky požadovaného tvaru a velikosti.
7. Poté bulky nechte dalších cca 30 min kynout.
    Po uplynutí této doby je lehce potřete rozpuštěným máslem a posypte lehce opraženými slanými slunečnicovými semínky.
8. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. A pečte do zlatova cca 15 minut.

 

Ingredience na maso 

1/2  kg mleté maso
chilli
čerstvě mletý pepř
sůl
3 prolisované stroužky česneku
1 malá cibulka na jemno
1 lžička tmavého balzamikového krému (Kalamáta papadimitriou)

Postup

1. Ideálně si maso naložte noc předtím, než chcete burgery dělat.
2. Všechny ingredience řádně promíchejte a uchovejte pod potravinářskou folii do lednice.
3. Maso pečeme na 180°C cca 20 minut.
4. Zeleninu zvolte dle chuti, my jsme si dali nakládané kyselé okurky, cibulku, rajče a také sýr gouda.

 




You Might Also Like

8 komentářů:

Veru řekl(a)...

Mňam, jeden teď k obědu by se hodil :)

Nela Procházková řekl(a)...

Mňam.. Hned bych si dala :)

Nela z Beauty Charm

Andrea Brito řekl(a)...

Looks delicious!

http://finddyourway.blogspot.pt/

JBYbyPetra ♥ řekl(a)...

Proč se pro něj nemůžu natáhnout přes monitor?!

Pieces of my world řekl(a)...

Verunko od té doby jsme ho neměli a mám na něj velkou chuť!

Pieces of my world řekl(a)...

Je to škoad, že ano? :D

Pieces of my world řekl(a)...

thanks!

Pieces of my world řekl(a)...

Zkus si je udělat, je to dobrota =)