... karamelizované vlašské ořechy s nebeským hermelínem

15:00



Dneska pro vás mám tip, jak si vychutnat sýr. Poměrně často večeříme formou obloženého talíře.
Nakrájíme zeleninu, sýry, pečivo, přidáme oříšky, sušená rajčata ....
Nejraději však máme sýry s bílou ušlechtilou plísní, když jsou perfektně zralé a jejich smetanová chuť se vám rozplývá na jazyku. K tomu sklenka dobrého vína a máme ideální večer.
Já k sýrům s oblibou servíruji i naši malou specialitu, a tou jsou vlašské ořechy v karamelu.
Naprosto bohovská záležitost, která se hodí nejen k dezertům, ale právě k sýrům s bílou plísní.

A jak na to? To si ukážeme ve videu.



Ingredience

Král sýrů nebeský
hrst vlašských ořechů
2 PL třtinového cukru
brusinky ve skle
rustikální bagetka s dýňovými semínky



Postup

1. Nebeský sýr vytáhneme z lednice aspoň 15 minut před podáváním.
2. Nakrájíme ho na pokud možno stejné trojúhelníčky, jelikož je tento sýr oválný, bude to trochu oříšek.  
3. Na pánev nasypeme trochu třtinového cukru a necháme ho rozpustit. Až se nám vytvoří karamel, nasypeme na něj vlašské ořechy a promícháme tak, aby se v něm obalily.
4. Oříšky můžeme nechat vychladnout na pánvi a nebo je dáme na pečící papír. Po vychladnutí je musíme do sebe oddělit
5. Na tác si dáme nakrájený sýr, který posypeme ořechy v karamelu, přidáme na kousky nakrájenou rustikální bagetku a trochu brusinek.



A pokud vás zajímají další tripy a triky tak navštivte stránku Sýrová etiketa =)



You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓