Teplý jablečný čaj ...

16:19

 
Dneska se ráno opravdu ochladilo a tak byl čas vytáhnout z rukávu tipy a triky co se týče teplých nápojů. Šiknou se po každé podzimní procházce a zahřejí vám nejen ruce od horkého hrnku, ale hlavně bříško.
Dnešní recept je ideálí, když se chystáte dělat podzimní koláč, apple pie nebo štrůdl a na stole vám zbyde miska slupek z jablek, která by putovala do koše. Ale dneska pro vás mám tip, jak tyto slupky využít.
Kdo se raději dívá na videa, tak jsem pro vás natočila i video recept.




Ingredience

1l vody
slupky ze středních 8-10 jablek
2 oloupaná a nakrájená jablka na kostičky
1 lžíce medu
1/3 citronu
skořice celá
hřebíček
badyán (není nutno)


Postup

1. 1 litr vody začneme ve větším hrnci ohřívat a přidáme do něj slupky z omytých jablek.
2. Do hrnce přidáme také nakrájená jablka na kostičky a koření.
3. Směs necháme ohřívat cca 30 minut pod pokličkou na mírném stupni.
4. Poté čaj slijeme přes sítko, vybereme slupky a koření (pokud loupene jablka na jeden až dva zátahy, tak jako já, není to nijak složitá záležitost)
5. Kousky uvařených jablek ale necháme v sítku a pak je vrátíme do čaje.
6. Poté čaj ochutíme medem a citronem dle libosti, ale ani jednou ingrediencí nešetřete, ať to má pořádný šmrnc =)






You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓