Medové perníčky { ihned měkké }

10:00



Ihned měkké medové perníčky. Všimla jsem si několika konverzací na sociálních sítích, kde si kuchařinky stěžují, že musí péct perníčky měsíc předem a že mají perníčky měkké až za 14 dní. Tak vám přináším náš rodinný recept, který u nás doma děláme co pamatuji a perníčky jsou měkké od vytažení z trouby. S klidním srdcem můžete tyto perníčky péct týden před Vánocemi a budou vláčné a voňavé.
Nevím, v čem je ten zakopaný pes, že tolik lidí má perníčky trvdé. Údajně pomáhá vložit do krabice, ve které perníčky skladujete rozkrojené jablíčko, aby obecně různé sušenky a perníčky zvláčněly. Ale jak říkám, s tímto receptem nic takového nebude potřeba podnikat.


Ingredience

65 dkg hladká mouka
 25 dkg cukr moučka
4 polévkové lžíce medu
 5 dkg sádla
5 dkg 100% tuk
4 celá vejce
polévková lžíce jedlé sody
 1 malý sáček perníkového koření
1 polévková lžíce skořice - nemusí být plná

Postup 

Postup je klasický, jako u všech perníčků.

1. Udělejte těsto, které musíte pořádně prohnětat ať se vše pořádně spojí.
2. Nechte těsto přes noc uležet v chladu a zabalte ho do igelitového sáčku.
3. Na druhý den těsto vyválejte na lehce pomoučněném vále a začnete vykrajovat perníčky.
4. Vykrojené perníčky potřete vyšlehaným vejcem a pečte na mírně vymazaném plechu.
5. Pečeme při 160°, dokud nebudou perníčky zlatavé

Zdobíme den po upečení perníčků.

 Poleva

 1 bílek
15 dkg moučkového cukru
špetka soli
 1 - 2 lžičky citronové šťávy

1. Začneme šlehat bílek a ve chvíli, kdy začne houstnout pomalu přidáváme cukr, špetku soli a pomalinku při stálem šlehání přidáme citonovou šťávu.
2. Přidáme zbytek cukru a šleháme, do té doby, než je bílek hutný (cca minutu) a vzniklou hmotou půjde zdobit pomocí papírového kornoutku, nebo pomocí mikrotenového sáčku.
3. Sníh nesmí být přešlehaný, jinak začně řídnout.

A pokud vás zajímá jak na tyto krásné ozdoby na hrneček z perníku, tak se podívejte na mém YouTube kanále na DIY video, a nebo se můžete mezitím podívat na to, jak udělat krásné perníkové chaloupky na hrneček.










You Might Also Like

4 komentářů

  1. Příští rok vyzkouším tento recept:)
    Odkud máš prosím ten hrnek s oblečkem?
    Díky Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten hrnek i spolu se svetříkem je z Marks & Spencer, ale máme ho doma už dlouho, takže by řekla že byl k dostání loni, ale určitě to bude velmi lehké uháčkovat =)

      Vymazat
  2. Krásné :) Perníčků máme napečenou obří kupu,ale příští rok vyzkouším i ty tvé :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓