... sladká kuchařka Cupcake Jemma {Jamie Oliver foodtube}

18:00

 

Před nějakou dobou jsem dostala od knihkupecní Mega knihy knihu od Cupcake Jemma, kterou jsem si moc přála, už jen kvůli tomu dokonalému přebalu, který už je sám o sobě k sežrání. 
Cupcake Jemma je známá cukrářka, která má v Anglii svou vlastní značku Crumbs & Doilies Cupcakes
Jemma má také svou kouzelně sladké webovky a youtube kanál, na kterém parvidelně zveřejňuje videa o pečení cupcakes apod.

 
Takže pokud máte chuť na něco hříšně sladkého, tak se tam neváhejte podívat. Když už jsme u té sladkosti, Jemma má ve svých receptech opravdu velkou spoustu cukru, obecně jsem si všimla i v jiných kuchařkách, že recepty na sladké dezerty jsou na můj vkus přeslazené. Např. 300g cukru na jednu várku těsta? Fííha, já dávám většinou max 100g a příjde mi, že ta chuť je tak akorát. 

Co se týče kuchařky jako takové má opravdu dokonalé zpracování, první malé zklamání bylo, že má měkké desky, ale s největší pravděpodobností jim to hodně snížilo náklady na vydání. Fotografie, které dominují každé druhé straně této knížečky jsou naprosto k nakousnutí, krásně nastylizované a pohled na ty krásné dortíčky vám nedá spát.
V kuchařce se nevyskytují však pouze recepty na cupcakes, které jsou mimo jiné rozřazené podle ročního období, ale také recept na karamel, griliáš či základní máslové těsto a krémy.
Jemma nás neochudila ani o pár skvostných dortů.



Musím zmínit vtipnou příhodu, která doprovázela moje první snažení podle jejího receptu. Měla jsem v plánu udělat podzimní cupcakes se střípky karamelu a jelikož máme doma velkou tašku vlašských ořechů, řekla jsem si, že udělám griliáš. Nekolikrát jsem si pro jistotu přečetla postup, nachystala ingredience a pustila se do vaření. Ano, říkáte si griliáš a co je na tom? No ono na tom bylo ve finále docela hodně, tak nějak se ten griliáš podle Jemmy ne a ne udělat. Už první věc, u které jsem se pozastavila byla "přidejte dvě polévkové lžíce vody" při jednom z prvních kroků, kdy se snažíte vytvořit karamel. Říkala jsem si, je to přece Jemma, ta ví co dělá :D No nevím, v čem byl zakopaný pes, ale každopádně griliáš dopadl katastrofálně, chuťově byl dobrý, ale ne a ne zthuhnout, když už ztuhl neměl vůbec krásně lesklý a čirý vzhled, ale spíše lepivý, stejně tak jako konzistenci. 
No a tak jsem nakonec udělala cupcakes, jejichž základem bych tekutý griliáš :D
A výsledek? Opět famozní, já ty cupcakes prostě zbožňuju. 


Až na můj fail s griliášem vám mohu tuto kuchařku doporučit jako krásný vánoční dárek mamince, sestře nebo kamarádce, kterou určitě moc potěší =)




You Might Also Like

0 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓