Vývar z husích krků

10:00

U nás doma je polévka alespoň 3x týdně. Jsme proště polévkový :D
Nejčastěji máme na pořadu dne právě vývar. Kuřecí, krůtí, hovězí a nebo právě z husích krků.
V zimě nesmí chybět ani bramboračka, ale vývar je prostě klasika, která neomrzí.


Ingredience

5ks husích krků
1,5l vody
1 větší mrkev
1/3 středně velkého celeru
sušená majoránka
pepř celý
pepř mletý
mořská sůl
malá cibulka
strouček česneku

Ingredience na noky

1 vejce
hrubá mouka (dle hustoty)
sůl




Návodů na skvělý vývar najdete na internetu určitě obrovskou spoustu, ale přecejen každý ho máme rád trochu jinak a nejlépe takový, jaký nám od mala dělala maminka, když nás trápila nějaká chřipka a jen vývar nás mohl postavit na nohy.

Postup

1.  Do většího hrnce si nalejeme vodu a vložíme do něj také opláchnuté husí krky.
2.  Přidáme očištěnou zeleninu, tudíž mrkev, celer, cibuli, stroužek česneku. Dále přidáme sůl a pepř celý
3. Vývar uvedeme k varu a necháme ho dvě hodiny probublávat.
4. Poté vyjmeme zeleninu a krky. Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a až nám krky trochu vychladnou, obereme je. Když budete šikovná hospodyňka, tak jako já, aspoň tři se vám podaří ubránit před mlsnými strávníky =))
5. Nakrájenou zeleninu spolu s obraným masem vložíme zpět do polévky, přidáme cca 1PL sušené majoránky a dle chuti polévku k opeříme čerstvě mletým pepřem a dosolíme.

Postup noky

1. V mističce si rozšleháme vidličkou vejce, které osolíme špetkou soli a postupně do něj budeme vmíchávat hrubou mouku. Těstíčko ochutnejte, zda je dostatečně slané.
2. Těstíčko bude mít polohustou, lepivou konzistenci, ale i přesto půjde lehce nabrat lžičkou a vytvořit pomyslný tvar noku.
3. Vytvarované noky (krásně to jde pomocí dvou lžiček) vkládáme do vroucí, jemně probublávající polévky. Hotové budou ve chvíli, kdy vyplavou na povrch.






You Might Also Like

1 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓