Tapioka puding s kaki

8:00 Pieces of my world 1 Comments



Pokud máte rádi sladké snídaně, tohle je recept právě pro vás. 
Asi znáte různé varianty chia pudingů, ale toto je něco nového, tedy alespoň pro mě =)
Můj oblíbený chia puding je například s kokosem a ořechy. 
Tapioka perly jsou pro mě nová potravina. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Z tapioky připravíte lahodný puding, kaši pro děti nebo bezlepkové pečivo. Ale můžete je používat i jako zahušťovadlo do polévek. Tapioka perly mají velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Neobsahují lepek a proto mohou být součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s například kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.

Ingredience

40 g tapioka perel
cca 120-150 ml mléka (rostliné či klasické)
1/2 ČL třtinového cukru
1/2 zralé kaki


Postup

1. Tapioka perly nechte přes noc namočené ve vodě tak, aby byly aspoň 2cm pod hladinou.
2. Následující ráno si do hrnce nalijte mléko a třtinový cukr.  Já s oblibou používám fair trade cukr Muscovado s vysokým obsahem melasy.
2. Na středním plameti tapioku spolu s mlékem zahřívejte. Za pár minut puding začne houstnout a tak ho občas promíchejte. Vzniklý puding nalijte do skleniček a dejte na něj nakrájené kousky kaki.
3. Tapioka puding podávejte teplý a nebo ho nechte vychladnout, já osobně ho mám raději ještě teplý.



 


You Might Also Like

1 komentářů:

Ma jolie cuisine řekl(a)...

Super recept, to ještě neznám, kde lze prosím ty perly koupit? :) Díky, Terka