Tvarůžkový tataráček
U nás doma máme moc rádi tvarůžky. Naložené v pivní marinádě, tvarůžkový tataráček, jen tak na chleba s máslem a nebo nejlépe zapečené v bramboráku.
Dneska pro vás mám recept na ten tataráček nebo pomazánku chcete-li.
Receptů na tuto variantu je mnoho, mně však chutná tento, je jemný a hodí se jak na opečenou topinku tak jen k zelenině či k rustikální bagetě =)
Ingredience
10ks tvarůžků
50g měkkého másla
1 malá cibulka
1/2 čl drcený kmín
1 čl sladká mletá paprika
1 čl hořčice
špetka soli
špetka mletého chilli
Postup
1. Tvarůžku nakrájíme najemno a spolu s měkký máslem je rozmícháme v misce, klidne si pomožte vidličkou a trochu je pomačkejte.
2. Poté do misky přidáme nadrobno nasekanou malou cibulku.
3. Tataráček okořeníme, přidáme lžičku plnotučné hořčice a pořádně promícháme. Pro zvýraznění pikantní chuti, můžete do receptu použít pažitku.
4. Podáváme k opečené topince, bagetě či k zeleninovému salátku.
Olomoucké tvarůžky jsou zrajícím sýrem vyrobeným z netučného kyselého tvarohu.
Mají zcela ojedinělou pikantní chuť,
typickou vůni, povrch se zlatožlutým mazem a soudržnou poloměkkou až
měkkou konzistencí s patrným světlejším jádrem. Při výrobě Olomouckých tvarůžků se
nepoužívají geneticky modifikované suroviny. Vyrábějí se bez přídavku
syřidel, barviv, aromat a stabilizátorů. Mají nízkou energetickou hodnotu a obsahu plnohodnotných bílkovin a vápníku.
Pokud se chcete dozvědět něco více o aromatických sýrech, tak si můžete třeba přečíst článek, který jsem napsala pro Sýrovou etiketu Krále sýrů =)
3 komentářů:
Tak tohle zní docela dobře, zkoušela jsem kdysi něco podobného,ale nějak to bylo moc chuťově výrazné a ve finále mám ráda tvarůžky jen tak samotné s pečivem,ale tohle by nemuselo být špatné, ráda vyzkouším, dík za recept :)
Mně to hrozně chutná. Taťka je i nakládá do piva, ale to mi moc nejede. Tohle je opravdu na způsob pomazánky =) A já osobně to mám raději z čerstvě koupených než z těch týden uleželých =))
Mňam vypadá to úžasně a určitě musím zkusit
Okomentovat