Stránky

sobota 6. února 2016

... cizrnový hummus

 

Ingredience

12PL vařené cizrny
2PL lněná a sezamová semínka 
3PL olivového oleje
2-3PL vody z cizrny
2 stroužky česneku
necelá ČL mořské soli
drcený římský kmín a pepř
necelá ČL červené sladké papriky



Postup

1. Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40minut vaříme na mírném stupni.
2. Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka.Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej. 
3. Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn. 
4. Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín. 
5. Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.


Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.







Pokud se chcete o cizrně dozvědět něco více a nebo máte raději video recepty, tak si pojďte pustit nové video POTRAVINA MĚSÍCE ÚNOR -  CIZRNA.


6 komentářů:

  1. Vypadá to báječně, hummus mám velmi ráda.

    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě, že je to taková zdravá závislost =)

      Vymazat
  2. Hummus milujuuuu, patří mezi mé nejoblíbenější jídla :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vyzera uzasne, bez tahini som este neskusala. Inak s kminom (aj ked ho mam rada) a sladkou paprikou mi tak nesmakuje. Vzdy davam aj citron, ale viac mi chuti s limetkou. :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, já jsem zase přestala dávat citron, že mi to s ním moc nechutnalo, ale zkusím teda ještě tu limentku =))

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments