Stránky

středa 24. února 2016

... nakládaná sušená rajčata

Sušená rajčata vždy u nás doma milovala moje ségra, ale jak už to tak bývá, postupem času jsme si je zamilovali celá rodina. Já osobně je nikdy nepoužívala přímo ze sáčku a měla jsem je mnohem raději naložené v olivovém oleji. A tak jsem postupem času zkoušela přidávat i další ingredience a vzešel z toho tento recept na nakládaná sušená rajčata s česnekem a oreganem. Miluju to!

 
Jakmile naložíte rajčata do oleje během pár dnů vám lehce změknou, jinak jsou poměrně tuhá.
Sušená rajčata jsou většinou velmi slaná a tak se vám do olivového oleje z nich dost soli uvolní. Ovoněný olivový olej můžete následně používat do salátů, na rozpečenou bagetku či do těstovin. Výsledkem jsou tedy dva produkty - naložená rajčata a voňavý ochucený olivový olej. Oba dva produkty se vám hodí nejen do italských těstovin, ale také k obložené sýrové míse či na rozpečenou bagetu k salátu.

Ingredience

1 balíček sušených rajčat
1PL sušeného oregana 
3 stroužky česneku na jemné plátky
olivový olej

Postup

Do umyté zavařovací sklenice vložte rajčátka, zasypejte je česnekem a oreganem. Alespoň do poloviny sklenice nalijte olivový olej. Ideální je nechat rajčata alespoň pár dní uvolňovat svou chuť a hlavně sůl do olivového oleje, ve kterém jsou naložené. Mezitím se vám krásně namarinuje i česnek, který budete zobat stejně rádi, jako rajčata samotná. Já tuto sklenici s rajčaty uchovávám ve skřínce s dalšími potravinami a první tři dny je sem tam protřepu, aby se oregano a česnek dostaly mezi všechny rajčata.


A pro vás, co máte raději videa, tak šup na youtube a pusťě si i video návod =)




1 komentář:

  1. Mňam, sušená/nakládaná rajčata miluju ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments