Stránky

pátek 25. března 2016

... lasagne se sýrovou omáčkou

 
Milujeme lasagne!

Já osobně mohu těstoviny na jakýkoliv způsob a mám to štěstí, že i lidi pro které většinou vařím to mají stejně. Před nedávnem dělala rodina mého přítele zabíjačku a tak máme přísun výborného, šťavnatého a kvalitního masa. Je to nesrovnatelné s kvalitou a chutí toho z obchodu a tak si pokrmy z masa nyní užívame dvojnásobně. A jelikož se mi před nedávnem dostala do rukou krásně smetanová zapékací miska, bylo jasné jaké jídlo bude prvním, které v ní upeču. Mísa je značky Berndes, kterou si nyní můžete i vy pořídit v prodejnách Albert, a to když poctivě nasbíráte 30 bodů na hrací kartu. Musím říct, že na první recept se osvědčila a vejde se do ní cca 6 porcí.


V dnešním receptu vám nebudu psát gramáž, jelikož každý máme doma určitě rozdílné velikosti zapékacích misek a tak věřím, že už máte vyzkoušeno, kolik náplně se do těch vašich vejde =)


Ingredience

mleté vepřové maso
lasagne
rajčatový protlak
česnek
cibule
mražená kukuřice
olivový olej
mořský sůl
čerstvě mletý pepř
chili
sýr gouda na posypání

Sýrová omáčka

tavený sýr
smetana na vaření
oregano


Postup

1. V první řadě si dáme na pánev olivový olej, na kterém lehce zpěníme cibulku a jakmile bude lehce zlatavá, přidáme k ní mleté maso.
2. Maso osolíme, opepříme, přidáme mleté chilli a necháme restovat. Po pár minutách přidáme rajčatový protlak a cca 100ml vody, kterou necháme postupně vyvařit.
3. Jak bude masová směs dostatečně orestovaná, přidáme mraženou kukuřici a promícháme.
4. Až budete mít masovou směs i sýrovou omáčku hotovou, budete je jednotlivě vrstvit. Začnete tím, že na dno zapékací misky vložíte lasagne, poté sýrovou omáčku, opět lasagne a poté už přijde na řadu masová směs.
5. Jakmile budete mít zapékací misku naplněnou lasagnemi, tak posypejte horní vrstu nastrouhaným sýrem gouda nebo jiným tučnějším sýrem, který máte rádi.
6. Pečeme cca 30min na 180 stupňů.


Postup -  sýrová omáčka

1. Do menšího hrnce si dáme několik obdelníčků taveného sýra a necháme je pomalu roztékat. Ideální bude když sýr rozmačkáte vidličkou a poté přidáte smetanu na vaření.
2. Postupně omáčku míchejte a nechte lehce ohřívat. Tak aby se vám nepřipálila ke dnu. Jakmile bude zhoustlá přidejte oregano.





A pokud se vám lasagne stejně jako mě takzvaně rozjedou, nic si z toho nedělejte, hlavně že dokonale chutnají =)

Dobrou chuť!

2 komentáře:

  1. Ojojoj, toto som nemala vidieť takto neskoro večer :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Domčo, moc ti děkuju za inspiraci! :-) studuji v Olomouci a se spoluzackami si nás inspirovala třeba jaké kavárny navštívit! jinak miluju tvé recepty, tenhle jsem právě ochutnala a nemá chybu!
    děkuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments