Stránky

neděle 24. dubna 2016

... jarní zelný salát s mrkví


Tento salát nám nedávno dělala na návštěvě mamka mého přítele a hrozně mi zachutnal. Musela ho dělat dvakrát denně, protože jsme se na něj seběhli jako kobylky.
Ona do svého receptu dává majonézu, ale já jsem zvolila lehčí variantu s jogurtem a tročkou hořčice.

 Ingredience

3 mrkve
kyselé zelí
cibule
2 vejce
bílý jogurt
1ČL plnotučné hořčice
pepř
mořská sůl

Postup

1. Mrkev oškrabte a nastrouhejte najemno.
2. Stejný poměr jako máte nastrouhané mrkve přidejte kyselé zelí, které necháte trochu vykapat přes sítko a poté ho pokrájejte.
3. K zelenině nastrouhejte dvě uvařená vejce a nasekanou cibulku.
4. Přidejte skoro celý velký bilý jogurt a plnou čajovou lžičku hořčice.
5. Salát promíchejte, osolte a opepřete.






1 komentář:

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments