Krémový hermelín s pomerančovou omáčkou

12:05 Pieces of my world 1 Comments


 
Napadlo vás někdy kombinovat typické chutě sýrů s ne zrovna obvyklými kombinacemi ovoce? 
Vždyť hermelín s brusinkovou omáčkou je tak oblíbená kombinace chutí, nebo například sušené meruňky a k tomu krásně uzrálý sýr. Mňam.
Nejsem typ člověka, co by zrovna dvakrát experimentoval, ale tentokrát se to vyplatilo. A jelikož food bloggeři jsou od toho, aby vám přinášeli inspiraci, o recept se s vámi velmi ráda podělím.

Ingredience

Krémový hermelín
1/2 pomeranče
1ČL medu
1PL lískových oříšků

Postup

1. Nejprve si pokrájíme na malinké kousky 1/2 šťavnatého pomeranče a spolu se lžičkou medu ji přidáme do rendlíku.
2. Na velmi mírném plameni necháme směs zahřát. Pozor neuvádějte směs k varu, poškodili byste tak kvalitu medu a to přece nechcete.
3.
Do omáčky přidejte nasekané ořechy, promíchejte. Poté ji pomocí lžičky naservírujte na trojúhelníčky hermelínu, který máte vytáhlý z ledničky minimálně 20 min před samotným podáváním.

Dobrou chuť!








You Might Also Like

1 komentářů:

Catherine Ribbon řekl(a)...

Bože! To vypadá úžasně! :o
Catherine Ribbon