... krůtí paštika s tymiánem a brusinkami

13:22



Ingredience

100g másla do paštiky
50g másla na smažení
500g krůtích jater 
1 cibule
3 stroužky česneku
1 ČL sušeného tymiánu
necelá 1 ČL mořské soli
mletý pepř dle chuti
150ml smetany na vaření
brusinková marmeláda na dochucení

Postup

1. Na másle osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. 
2. Za stálého smažení přidáme pokrájená játra, která smažíme cca 15min.
3. Jakmile jsou játra hotová (nejsou uvnitř růžová) přidáme 3 prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, tymián. Zamícháme a necháme směs vychladnout.
4. Poté játra rozmixujeme (robot, tyčový mixér) se změklým máslem a smetanou. Směs ochutnejte. jestli vám ve vaší paštice nechybí sůl či pepř.
5. Do jedné mističky paštiky vmícháme lžíci brusinkové marmelády. Druhou necháme čistě tymiánovou.
6. Paštiky necháme ztuhnout v lednici. Pokud se chystáte paštiku uskladnit. Je potřeba ji zalít rozpuštěným máslem aby neoschla, takhle vám v lednici vydrží cca týden.



You Might Also Like

1 komentářů

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓