Stránky

pátek 29. dubna 2016

... pečená krkovice s brambory a rajčatovou omáčkou


Tip na nenáročný a chutný oběd. Někdy hold není čas na nic jiného, než ingredience naskládat do zapékací mísy a nechat péct v troubě. Musím říct, že když se mi do rukou dostala tato velká mísa Berndes, tak jsem si lámala hlavu nad tím, co v ní budu pro dva lidi připravovat, ale nakonec to má i své výhody. A to takové, že máme oběd či večeři i na druhý den =)
Třeba jako jsem nedávno dělala výborné lasagne.

Ingredience

4 plátky krkovice
8 středně velkých brambor
4 stroužky česneku
1 cibule
1 menší rajčatový protlak
cca 150ml vody 
olivový olej extra virgin
sušené oregano
kmín
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
mleté chilli


 
Postup

1. Na dno zapékací mísy nalejte cik cak trochu olivového oleje a na něj položte osolenou, opepřenou krkovičku, na kterou ještě na závěr namelte chilli.
2. Maso potřete 1/2 protlaku a posypejte 1/2 nakrájené cibule, česnekem a také oreganem.
3. Na maso a cibuli vyskládáme na kolečka nakrájené brambory, které posypejte opět cibulí a trochou kmínu.
4. Nakonec smíchejte zbylou 1/2 protlaku se 100-150ml vody a po 15min pečení to nalijte na brambory.
5. Poté maso s brambory pečete cca dalších 20-30min dokud brambory nebudou zlatavé a na zkus měkké.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments