Domácí burákové máslo

8:19



Kdysi dávno, ještě na gymnáziu, jsem ochutnala arašidové máslo a moc mi nechutnalo. Bylo patlavé, slané a nedobré. Na dlouhé roky jsem se burákového másla stranila a nechtěla jsem o něm ani slyšet.
Letos jsem si řekla, že mu dám ještě jednu šanci, a to hlavně proto, že mandlové máslo, které jsem nedávno dělala mi opravdu zachutnalo a miluju ho se šťavnatým golden jablkem, jen tak zakusovat ke svačině!

Ingredience

500g buráků
1 ČL kokosového oleje
 špetka soli

Postup

1. Vyloupejte pytlík arašídů, ve finále budete mít cca 300-400g.
2. Arašídy opražte na pánvi a po vychladnutí je vložte do mixéru.
3. Arašídy mixujeme tak dlouho, dokud nezačnou tvořit lepkavou pastu.
4. Poté přidejte špetku soli a kokosový olej. Směs mixujeme tak dlouho, dokud nám neutvoří máslo =)

TIP
 Dávejte vašemu mixéru během mixování přestávky, ať se vám neuvaří...
Pokud by vám máslo přišlo neutrální na váš vkus, vmíchejte do něj čajovou lžičku lesního medu =))




 Burákové máslo můžete jen tak mlsat na lžičce, použít ho do velké spousty dezertů a nebo do ovesných kaší. Udělat si z něj domácí banánovo burákovou zmrzlinu apod.


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Týjo, hned bych si dala na lžičku :)

    OdpovědětVymazat
  2. Paraada to sa ti fakt podarilo, nedávno som si čítala recept na domáce arašidové maslo v časopise Nový čas pre ženy a tam ho nemali také krásne jemné boli tam malé hrudky ale recept bol taký istý len z iným olejom. Takže ďakujem za typ určite ho skúsim podľa teba;-) Inak tiež som nejedla arašidové maslo od kedy som vyskúšala to slané a toto si neviem ani predstaviť ako to chutí ale do ovsenej kaše ho chcem hrozne vyskúšať:)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓