Stránky

středa 18. května 2016

Domácí nugeta


 Kdo by ji nemiloval? Čokoládovou chuť s buráky jako sladkou tečku na závěr.
Nedávno jsem doma dělala domácí burákové máslo a řekla jsem si, že vyzkouším i nugetu. Chuť samozřejmě není totožná, ale je i tak geniální a hlavně zdravější!

Ingredience

300g vyloupaných buráků
1 Čl kokosového oleje
1 ČL medu
1 PL holandského kakaa

Postup

1. Arašídy lehce a na sucho opražte na pánvi. Nechte je vychladnout a poté je mixujte do té doby, než se vám začne v mixéru dělat kaše.
2. Poté přidejte kokosový olej, med a holandské kakao. Směs mixujte opět cca 3 minutky, dokud vám neutvoří máslo. Podle potřeby nechte váš mixér odpočinout, klidně i na 20min aby jste si nezavařili motor.
3. Hotové máslo uchovávejte v uzavíratelné sklenici a nejlépe v lednici. Před podáváním ho vytáhnete ať vám povolí.



Co možná nevíte ....

Podzemnice olejná je rostlina z čeledi bobovitých a jejím plodem je lusk, a tak se tedy jedná o luštěninu. Pěstuje se právě pro její semena, které známe jako arašídy či buráky. Arašídy jsou bohaté na živiny a obsahují  například vitamín B1, B3, B5, B6, antioxidanty či dokonce koenzym Q10.




talíř -  Ikea
utěrka -  Pepco
příbor -  Pepco



2 komentáře:

  1. Ja som skúšala domáce arašidové maslo s kokosovým olejom ale moc mi nechutilo tak som z neho urobila sušienky ktoré sú výborné♥ ale kakao ma do nich nenapadlo nasypať to môže byť ešte lepšie super ďakujem za typ:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně to obyčejné chutná nejvíce s jablkem, ale na sušenky se také chystám, prej jsou dokonalé. No a tato čoko verze je fakt výborná, takhle ke snídani do kaše nebo s ovocem =)

      Vymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments