Stránky

sobota 14. května 2016

... salát s granátovým jablkem a krémovým Králem Sýrů


S letními měsíci se také blíží sezóna letních a hlavně lehkých a zároveň osvěžujících salátů. Mně v poslední době učarovala kombinace sladkého jablka, kyselkavého granátového jablka a krémově smetanového hermelínu. Tento salátek bych zvolila jako předkrm a nebo jako lehkou večeři ke sklenicí vína.

 

 Ingredience

1/2 jablko na jemné platky
1/2 granátové jablko
1 hrst baby špenát
1 hrst ledový salát
kapka olivového oleje
kousky krémového Krále Sýrů

Postup 

1. Prvně si saláty a jablko opláchneme a necháme je opakat. Poté je nakrájíme na menší proužky a vložíme do mísy (pokud si s tím chcete vyhrát, tak jablko nakrájejte na trojúhelníčky)
2. Po rozkrojení granátového jablka ho pomocí lžíce vydlabejte. A přidejte ho do mísy k nakrájenému špenátu, salátu a jablku.
3. Celou směs lehce zakápneme olivovým olejem a zlehka promícháme.
4. Hermelín vytáhneme alespoň 15min před podáváním a drobnější trojúhelníčky vmícháme do salátu.

Salát můžeme podávat s lehce orestovaným pečivem na olivovém oleji.







1 komentář:

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments