Stránky

pondělí 30. května 2016

Špagety s královskou slaninou


 


Asi všichni dobře známe slavný a mimochodem naprosto dokonalý recept na špagety Carbonara! Já osobně tyto špagety miluju a mohla bych se po nich utlouct. Do receptu patří však pouze žloutky a co pak s těmi zbylými bílky? Nebo když si s oblibou děláváme tatarák, do kterého také patří pouze žloutek? 
Je tolik receptů, díky kterým vám v lednici zůstane sám a opuštěn pan bílek a tak jsme jednou v rámci likvidace bílku udělali tyto odlehčené špagety (když přimhouříte oči nad onou slaninou) :D


Ingredience

špagety
bílky
královská slanina
česnek
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
rukola

1. Jako první si uvařte dle návodu špagety. 
(dle množství porcí přizpůsobte množství špaget a ostatních ingrediencí)
2. Na pánvi osmažte na kostičky pokrájenou královskou slaninu (v obchodě si zkuste vybrat tu, která bude mít co nejvíce masa)
3. Jakmile bude slanina zlatavá přimíchejte k ní na pánev okapané špagety a prolisovaný česnek.
4. V mističce si promíchejte bílky se solí a pepřem a následně je vmíchejte mezi špagety s česnekem.
5. Špagety stáhněte z ohně  ve chvílim, kdy budou bílky usmažené/uvařené a kuchyní se vám bude linout česneková vůně =)

Na talířku posypejte špagety omytou rukolou a nechte si chutnat!


 


Talíř - Ikea
Utěrka - Pepco
Příbor - Pepco



1 komentář:

  1. To vůbec nevypadá špatně! Napsala,bych dobrou chuť, ale určitě to zmizelo rychlostí blesku
    ❤👍
    BLOG Corculum♥
    Instagram @stepanka_t

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments