Stránky

sobota 21. května 2016

Špagety s tuňákem a citronovým olejem

 
Krásný den moje kuchařinky!

Nevím jak to máte vy, ale u mě s příchodem letních a hlavně konečně teplých měsíců, nastává období zeleninových a také těstovinových salátů, které se snažím odlehčit. Aby byly svěží, chutné a zároveň zasytily.
A tak jsem pro vás dneska připravila jeden takový recept na lehký oběd v teplém dni, který je skvělý v tom, že si ho můžete vychutnat i například ve škole či v práci, protože vám po cestě nevystydne.

Množství ingrediencí zvolte samozřejmě podle počtu osob, pro které budete vařit. 



Ingredience

špagety
konzervovaný tuňák ve vlastní šťávě (Franz Josef, Calvo)
cibule
rajčata
čerstvá rukola
čerstvě mletý pepř
mořská sůl

Postup

1. Nejprve si podle návodu uvařte špagety, které si poté nechte bokem v cedníku okapat.
2. V míse smíchejte omytou rukolu, omyté a na kostičky pokrájené rajče, oloupanou a na proužky pokrájenou cibulku.
3.
Poté smíchejte špagety spolu se zeleninovým salátem a lehce vmíchejte konzervovaného tuňáka, kterého první lehce zbavte šťávy, ve které je naložený.
4. Teď už hotový těstovinový salát nandejte na talíř a zakápněte citronovým olejem. posypejte mořskou solí a lehce opepřete.




A co se nejvíce hodí k letnímu salátu? No přece Aperol se spoustou ledu a plátkem pomeranče!

sklenice -  ikea
utěrka -  pepco

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments