Tatarák z lososa

11:16

Jsem závislák na tataráku, miluju hovězí tatarák, lososový tatarák a dokonce i tvarůžkový....
Obecně zbožňuji syrové ryby. Tento pokrm bych mohla jíst každý týden a vůbec bych se nezlobila.

A jak si jeden takový tataráček z lososa připravit? Je to velmi jednoduché.



Ingredience

Filet lososa bez kůže
Čerstvý nasekaný kopr
Pepř
Mořská sůl
Extra virgin olivový olej
  Cibulka nadrobno
Hořčice dijonská
Citronová šťáva


Postup

1. Lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na drobné kostičky.
2. Cibulku nakrájíme nadrobno a smícháme ji s lososem.
3. Přidáme trochu panenského olivového oleje, zakápneme citronovou šťávou, poměrně dost osolíme a s mírou opepříme. Vše však dle vaší chuti!
4. Přidáme lžičku hořčice, nasekaný kopr a promícháme.
5. Tataráček dáme na rozpečené toasty.



Co o této rybě možná nevíte ....

Losos až do dospělosti žije v chladných vodách v severních mořích a pouze za účelem rozmnožování pak táhne k pramenům řek.
Růžovo-oranžové maso z lososa je řazeno mezi top potraviny a to hlavně díky obsahu nenasycených mastných kyselin omega 3. Nedostatek těchto důležitých látek může mít za následek suchou pokožku, únavu, lámavost vlasů, poruchy soustředění dokonce i bolesti kloubů. Příčinou je nízký příjem těchto látek, které působí blahodárně na srdeční činnost, zdraví cév i nervové soustavy.



You Might Also Like

5 komentářů

  1. Hmm, to vypadá moc dobře :-) Troufla by sis udělat takovýhle tatarák třeba z lososa prodávaného v Lidlu, nebo rybu kupuješ u nějakého specializovaného fish-shopu? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejčastěji kupujeme lososa a krevety v Ocean 48. Několikrát jsem měla rybu i z Lidlu a nikdy jsem s ní neměla problém, naopak v Albertu už nikdy víc. Tam byla vícekrát smradlavá a řekla bych, že i lehce oslizlá!

      Vymazat
    2. Díky, Lidl mám po ruce, takže brzo vyzkouším. Do Alberta vlezu pouze pro časopis Albert, ale nenakupuju tam, je to ten nejhorší podnik široko daleko :-)

      Vymazat
  2. Anonymní28.06.16 9:55

    Lososový tataráček na toustu, to bych si nechala líbit :-)
    Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře ♥

ARCHIV BLOGU

MŮJ OBLÍBENÝ BLOG ↓