Stránky

sobota 23. července 2016

Chia puding s lesním ovocem a mátou ...


 Jako ideální letní a nesladký recept si představuju právě tento chia puding, který jsem si zamilovala. Díky mátě, která ochalzuje organismus vás tento dezert v parném letním dni opravdu potěší.

Chuť samotného mandlového mléka mě bohužel moc neoslovila, ale našla jsem si variantu, ve které je v kombinaci s lesním ovocem a kapkou medu opravdu svělé. Poměr mléka a semínek si chce doma zkusit, podle toho, jak vám to bude vyhovovat. Mně osobně chia puding více chutná, když není úplně hustý, ale za to když sám klouže po lžičce.




Ingredience

150ml mandlového mléka
2 PL chia semínek

4 jahody
hrst lesních borůvek
hrst červeného rybízu
trocha lesního medu
snítek máty

Postup

1. Mandlové mléko řádně promíchejte sepolu s chia semínky a nechte jej přes noc v lednici. Za uplynulou dobu se vám ve skleničce vytvoří puding "chia gel". Někdy je potřeba po cca 20min chia gel ještě promíchat.
2. Do mixéru si vložíme jahody, borůvky, rybíz, med a také menší snítek máty. Všechny tyto ingredience společně promixujeme.
3. Poté už jen chia puding vrstvýme spolu s ovocnou omáčkou, která nám vznikla mixováním ovoce.





Tento dezert je skvělý v tom, že je to i výživná svačina, kterou si můžete přichystat například ke snídaní, či jako odpolední svačinu. Pokud si připravujete jídlo s sebou do práce či do školy, není nic jednoduššího, než tento chia puding navrstvit do menší zavařovací sklenice a vychutnat si ho právě v práci či o přestávce mezi přednáškami ve škole.



1 komentář:

  1. Puding vypadá výborně, chia puding jsem zkoušela zatím pouze jednou.
    Narozeninová giveaway

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments