Stránky

neděle 16. října 2016

Pečená dýňová semínka ...





Proč je dýně tak oblíbená? Nejen že prostě rozkošná, ale také je ohromně zdravá!
Vydlabaná semínka je škoda vyhodit. Jsou plná vitaminů a minerálů, snižují cholesterol. Zároveň slouží jako vynikající zdroj vlákniny. Hrst dýňových semínek vám doslova zlepší náladu!


Postup

1. Vydlabaná dýňová semínka zbavte dužiny a nechte je 15 minut povařit ve vodě, aby změkla.
2. Pak je osušte papírovou utěrkou. Promíchejte s kapkou olivového oleje a oblíbeného koření (sůl, sladká paprika, chilli, pálivá paprika, uzená paprika). Já jsem však zvolila pouze mořskou sůl.
3. Semínka šoupněte na cca 45 minut do trouby zahřáté na 120°C. Vytáhněte je jakmile budou zlatohnědé a krásně křupavé. Při konzumaci je nezapomeňte oloupat =)





1 komentář:

  1. Taky jsem je nedávno dělala, ale nešly mi loupat, takže letěly do koše :-)
    Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments