Pečená dýňová semínka ...

22:56 Pieces of my world 1 Comments





Proč je dýně tak oblíbená? Nejen že prostě rozkošná, ale také je ohromně zdravá!
Vydlabaná semínka je škoda vyhodit. Jsou plná vitaminů a minerálů, snižují cholesterol. Zároveň slouží jako vynikající zdroj vlákniny. Hrst dýňových semínek vám doslova zlepší náladu!


Postup

1. Vydlabaná dýňová semínka zbavte dužiny a nechte je 15 minut povařit ve vodě, aby změkla.
2. Pak je osušte papírovou utěrkou. Promíchejte s kapkou olivového oleje a oblíbeného koření (sůl, sladká paprika, chilli, pálivá paprika, uzená paprika). Já jsem však zvolila pouze mořskou sůl.
3. Semínka šoupněte na cca 45 minut do trouby zahřáté na 120°C. Vytáhněte je jakmile budou zlatohnědé a krásně křupavé. Při konzumaci je nezapomeňte oloupat =)





You Might Also Like

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem je nedávno dělala, ale nešly mi loupat, takže letěly do koše :-)
Petra