Stránky

středa 26. října 2016

Pečené hranolky s okurkovým dipem



Pečené brambory si s Lubou dáváme poměrně často jen tak k večeri a tak nesmí chybět ani na blogu. Jedná se o jednoduchou záležitost, kterou vyšperkujete hlavně zvoleným dipem.

Ingredience

brambory
mleté chilli
mořská sůl
špetka sladké papriky
olivový olej

Ingredience dip

zakysaná smetana
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
salátová okurka
čerstvý kopr

Postup

1. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na hranolky a ve větší míse je smícháme s olivovým olejem, solí, mletým chilli, sladkou paprikou.
2. Hranolky rozprostřeme na pečící papír a pečeme cca 15-20min na 180 stupňů a poté 5min na 220 stupňů.
3. Ve chvíli, kdy budou hranolky zlatavé je na plechu promíchejte. Hranolky je třeba hlídat, aby byly místy až hnědé a křupavé.
4. V misce na dip si promícháme nasekaný kopr, sůl, pepř a poté přimícháme najemno nastrouhanou salátovou okurku, kterou necháme vykapat přes sítko, aby dip nebyl zbytečně vodnatý.











2 komentáře:

  1. Ach ty tvoje fotky :) Lákají k jídlu :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní07.11.16 9:27

    To vypadá božsky!
    Petra

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Vaše komentáře | Thanks for your comments