Vepřové pečené maso v pita chlebu

19:34 Pieces of my world 1 Comments



To je tak, když vám zbyde od sobotního oběda pečené maso...
Nám konkrétně zbyla pečená žebra a tak jsme přemýšleli, na jaký způsob si je dáme následující den k obědu. Nakonec vyhrála verze "něco jako gyros" a žebra jsme  obrali a vychutnali si je v pita chlebu spolu se zeleninou a česnekovým dresingem.

Ingredience

vepřová žebra
 med
mořská sůl
pepř
mleté chilli

pita chleba
rajčata
ledový salát
cibule
ředkvičky

holandský jogurt
česnek



Postup

1. Žebra namarinujeme - lehce potřeme medem, poté je osolíme, opepříme, okořeníme mletým chilli. Několik hodin necháme maso odpočívat v lednici, aby se proleželo s kořením. 
2. Poté žebra pečeme cca 60min na 160 stupňů. Poté z nich obereme maso, které budeme vkládat do pita chlebu. 
3. V misce si promícháme jogurt s troškou soli a prolisovaným česnekem dle vaší chuti. 
4. Nakrájíme si zeleninu na tenká kolečka, v případě salátu na tenké nudličky a postupně ji vložíme do pita chlebu. (rajčata, ředkvičky, cibule, ledový salát - nebo jinou zeleninu, kterou máte rádi) 
5. Na zeleninu pomocí lžičky nandáme česnekový dresink a jako poslední přidáme do pita chlebu teplé maso, které jsme obrali z upečených žeber.








You Might Also Like

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hmm, tak to vypadá lahodně.
Petra