Banánový chleba s vlašskými ořechy

14:01 Pieces of my world 1 Comments



Ingredience na těsto

90 g měkkého másla 
100 g cukru muscovado 
1 vejce 
180 ml mléka
2 zralé banány 
1 ČL kypřícího prášku
špetka soli 
2 ČL mleté skořice
100 g vlašských ořechů
1/2 tabulky hořké čokolády
pár kapek vanilkového extraktu
200 g hladké mouky

Ingredinece na krém 

300 g originál přírodní lučiny
50ml smetany
1 PL medu
1 ČL citronové štávy 





Postup

1. Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
2.  Do větší mísy si dáme měkké máslo a přidáme do něj cukr. Šleháme do té doby, než se vytvoří máslovo cukrová pěna.
3. Vidličkou si rozmačkáme banány a přidáme je k cukru a máslu. 
4. Poté přidáme vyšlehané vejce, špetku soli a kypřící prášek.
5. Dále vmícháme vlažné mléko a přikapeme vanilkový extrakt.
6. Do rozmíchaného těsta nakonec přidáme mouku a skořici. Promícháme metličkou a na závěr přidáme nasekané vlašské ořechy a kousky hořké čokolády.
7. Formu na pečení si vymažeme máslem a vysypeme trochou mouky. Těsto vlijeme do formy a vložíme do trouby. 
8. Banana bread pečeme alespoň 30 minut. Když do něj píchneme špejlí, neměla by lepit. Po upečení necháme Banana bread necháme vychladnout.  


 
Postup krému

1. Lučinu vyšleháme se smetanou a dochutíme medem a citronovou šťávou. 
2. Dle chuti přidejte citron či med.
3. Krém vydrží v uzavřené misce i 3 dny.


Mé doporučení na závěr. Každý kousek si opečte do křupava na suché pánvi a opravdu si dopřejte toho medového krému z lučiny, protože teprve pak dotáhnete tu chuť k dokonalosti =)










You Might Also Like

1 komentářů:

Jednou jsem ho zkoušela u babičky a moc mi chutnal. :-) takže proč si ho vlastně nevytvořit sama doma :-) díky za receptík :-)